На кухні програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” кулінар Чаба Бакош – разом із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським – приготували лабне з йогурту з травами та спеціями. Ця неймовірна закуска популярна у східній кухні, і, виявляється, приготувати її може будь-хто у домашніх умовах. Усе, що потрібно – якісний йогурт, улюблені спеції і трохи терпіння.
Інгредієнти:
Грецький йогурт – 300 г
Волоські горіхи – жменя
Оливки зелені без кісточки – 10 шт.
Вʼялені томати – 4 шт.
Паприка
Орегано
Оливкова олія
Піта – 2 шт.
Мʼята – кілька гілочок
Спосіб приготування:
Викласти йогурт у марлю. За допомогою нитки, звʼязати мішечком і повісити над мискою на ніч, щоб витекла сироватка.
Отриманий крем-сир перекласти на тарілку. Додати подрібнені в’ялені томати, оливки, горіхи, орегано і паприку. Полити оливковою олією і прикрасити мʼятою.
Піту нарізати і підсмажити на сухій пательні.
Подавати лабне з пітою. Смачного!