Головна TV

Лайфхак від шеф-кухаря Євгена Клопотенка: як зробити буряковий квас в домашніх умовах

На СТБ продовжують виходити прем’єрні випуски кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». В ефірі шеф-кухар не лише показує, як готувати цікаві старовинні страви, якими надихались наші легендарні предки, а й повертає в раціон суто українські продукти та спеції. Так, в одному з епізодів Євген розповів, як зробити буряковий квас в домашніх умовах.

 «Буряковий квас – це автентичний український продукт. Раніше його використовували замість лимона. Буряковий квас має кисленький смак, ним закислювали безліч страв. Це був «український лимон», він має українську душу. Не знаю, чому зараз його важко купити в магазинах, але я дуже хочу, щоб ми відродили традицію споживання бурякового квасу. І я знаю, що багато з тих, хто нас дивиться, точно знає цей смак. Справжній борщ автентично завжди готувався з буряковим квасом.

Його можна з легкістю приготувати вдома: потрібно взяти один літр води, 300 грамів буряку і 50 грамів цукру. Все це просто лишити на один тиждень в теплому місці»,ділиться Євген Клопотенко.

Ведучий проєкту використовував його для приготування неймовірного борщу з карасями.

Нагадаємо, щосуботи, о 10:10 на СТБ, у новому студійному кулінарному проєкті «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» Євген показує, як готувати цікаві старовинні страви, якими надихались наші легендарні предки, та повертає в раціон суто українські продукти, як то пшениця та ріпа. Все це з урахуванням умов сучасного життя та вподобань українців. У кожному випуску до шеф-кухаря приходить зірковий гість. Разом вони готують унікальні українські страви та відкривають такий багатий на смаки світ української гастрономії. Окрім того, на кожного гостя чекає відверта розмова з Євгеном Клопотенком, адже саме на кухні, за приготуванням страв, відбувається найщиріше й найтепліше спілкування.