Головна TV

Легкі бананово-вівсяні вафлі з гречаним медом від Алекса Якутова

Шеф Нового каналу поділився ідеєю, як солодко та з користю зустріти ранок.

Бувають дні, коли хочеться довше повалятися в ліжку, приготувати смачний сніданок під музику й забути про всі турботи та проблеми. Адже помічати світлі моменти під час війни – це турбота про себе й своє психічне здоров’я. Щоб не з’їхати з глузду, ми маємо навчитися радіти навіть таким дрібничкам, як неспішний сніданок. З пошуком смачної і корисної страви вирішив допомогти Шеф, експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов. Беріть на замітку!

Інгредієнти:
  • борошно пшеничне – 1 склянка
  • борошно цільнозернове – 0,5 склянки
  • вівсяні пластівці – 2-3 ст. л.
  • цукор – 1,5 склянки для тіста та 2-3 ст. л. для посипки
  • розпушувач – 1 ст. л.
  • кориця – 0,5 ч. л.
  • сіль – кілька дрібок
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 375 мл
  • вершкове масло – 125 г (можна замінити рослинною олією – 0,5 склянки)
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • гречаний мед – за смаком
  • цукрова пудра – за смаком
  • кленовий сироп – за смаком
Приготування страви:
  1. Перемішайте сухі інгредієнти – два види борошна, вівсяні пластівці, цукор, сіль, корицю, розпушувач, ванільний цукор.
  2. Яйця збийте з молоком. Додайте масло й залиште на 10-15 хвилин.
  3. Банани потрібно розім’яти виделкою. Обирайте дуже спілі фрукти. Якщо ж не маєте таких, то можна скористатися лайфхаком від Шефа: покладіть банани до морозилки на добу. Після розморожування вони стануть перезрілими.
  4. Ретельно змішайте всі інгредієнти.
  5. Випікайте вафлі у вафельниці до рум’яної й хрусткої скоринки.
  6. Готово! За бажанням, можна посипати вафлі цукровою пудрою або полити гречаним медом чи кленовим сиропом.