Головна Рецепти

Ліниві котлети по-київськи – простий рецепт популярної страви

Котлети по-київськи — справжня візитівка столиці. Однак не всім під силу приготувати їх на своїй кухні. У програмі “Ранок Вдома” на каналі “Дім” із ведучими Іриною Хоменко і Костянтином Октябрським, кулінарний експерт Чаба Бакош поділився спрощеним рецептом, який зможе повторити кожен. Зберігайте цей спосіб приготуванням і смакуйте з задоволенням.

Інгредієнти:

Філе курячого стегна – 1 кг
Масло вершкове – 150 г
Яйця – 3 шт.
Борошно
Панірувальні сухарі
Кріп
Сіль
Перець
Огірки – 2 шт.
Сметана – 1 ст.л.
Зелена цибуля – кілька пірʼїн

Спосіб приготування:

За допомогою мʼясорубки зробити фарш. Додати до мʼяса яйце, панірувальні сухарі, сіль і перець. Ретельно вимісити фарш.
Масло нарізати кубиком і щедро посипати подрібненим кропом.
Сформувати котлети, в середину кожної покласти шматок масла з кропом. Обмакнути кожну котлету у борошні, занурити у збите яйце і панірувальні сухарі.
Викласти котлети на деко, застелене пергаментом, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності.
Для салату нарізати огірок, зелену цибулю і кріп. Заправити сметаною, посолити за смаком.
Готові котлети подавати з салатом. Смачного!