Учасниця шоу «VIP Тернопіль», премʼєра якого відбудеться 3 березня на Новому каналі, поділилася улюбленими та простими рецептами з нагоди смачного тижня
Масляна – час млинців, тепла й родинного затишку! До 2 березня тривають святкування, які беруть початок ще з язичницьких часів. Тоді Масляну відзначали на честь приходу весни, а млинець символізував сонце, якому поклонялися. Однак він став головним атрибутом свята не лише через форму, а й інгредієнти, що символізують достаток: борошно, молоко та яйця. Тож цими вихідними посмажте млинці за перевіреним рецептом, а з начинками допоможе Новий канал! А саме – резидентка «VIP Тернопіль» Тетяна Песик. Комікеса дала три солоні варіанти, які легко та швидко приготувати.
1. Начинка – гриби
Інгредієнти:
печериці – 400 г
цибуля – 1 шт.
сир твердий – 120 г
майонез – 1 ст. л.
сіль, перець – за смаком
Приготування страви:
1. Промийте та дрібно наріжте печериці, цибулю. Натріть сир.
2. Розігрійте сковорідку й обсмажте гриби з цибулею, постійно помішуючи, протягом 15 хвилин, доки не випарується волога.
3. Доведіть до смаку сіллю та перцем, додайте майонез, тертий сир і ретельно перемішайте. На готові млинці викладіть начинку та загорніть. Готово!
2. Начинка – курка
Інгредієнти:
куряче філе – 400 г
сир твердий – 100 г
майонез або сметана – 2 ст. л.
цибуля – 1 шт.
часник – 2 зубчика
сіль, перець – за смаком
Приготування страви:
1. Відваріть куряче філе протягом 15-20 хвилин до готовності. Тим часом натріть сир і дрібно наріжте очищені цибулю та зубчики часнику.
2. Наріжте філе дрібними кубиками та всипте до цибулі з часником. Додайте сир, майонез або сметану, сіль і перець. Ретельно перемішайте.
3. Викладіть готову начинку на млинці та загорніть у рулетик. Смачного!
3. Начинка – тунець
Інгредієнти:
тунець – 1 банка (80 г)
яйця – 2 шт.
цибуля зелена – 2-3 пера
крем-сир – 75 г
сіль, перець та улюблені спеції – за смаком
Приготування страви:
1. Злийте зайву воду з банки тунця та викладіть у глибоку миску. Відваріть яйця, після чого дайте їм трохи охолонути та почистіть.
2. Дрібно наріжте яйця, зелену цибулю та викладіть до тунця. Додайте крем-сир, сіль, перець та інші спеції й ретельно перемішайте.
3. На готові млинці викладіть начинку й загорніть у трикутник. І насолоджуйтеся смаком!