Головна Рецепти

Макові мафіни – рецепт солодкого сніданку від Чаби Бакоша

Мабуть, немає людей, які відмовляться поласувати смачнющими кексами. Одним із таких рецептів поділився кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош.

Дізнавайтеся всі секрети та готуйте ароматну випічку на своїй кухні.

Інгредієнти:

Борошно – 200-250 г
Кефір – 200 мл
Яйця – 3-4 шт.
Цукор – 150 г
Вершкове масло – 100 г
Мак – 100 г
Розпушувач
Сіль
Лимон – 1 шт.
Згущене молоко

Спосіб приготування:

Змішати борошно, розпушувач і дрібку солі. Окремо збити цукор з яйцями, влити кефір і розтоплене вершкове масло. Поєднати дві суміші – зробити тісто.
Мак перебити у кавомолці. Зняти цедру лимона.
Ввести у тісто лимонний сік, цедру і мак.
Форму для мафінів змастити маслом і викласти тісто. Випікати у розігрітій духовці за температури 180 градусів.
Подавати мафіни зі згущеним молоком. Смачного!