Мабуть, немає людей, які відмовляться поласувати смачнющими кексами. Одним із таких рецептів поділився кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош.
Дізнавайтеся всі секрети та готуйте ароматну випічку на своїй кухні.
Інгредієнти:
Борошно – 200-250 г
Кефір – 200 мл
Яйця – 3-4 шт.
Цукор – 150 г
Вершкове масло – 100 г
Мак – 100 г
Розпушувач
Сіль
Лимон – 1 шт.
Згущене молоко
Спосіб приготування:
Змішати борошно, розпушувач і дрібку солі. Окремо збити цукор з яйцями, влити кефір і розтоплене вершкове масло. Поєднати дві суміші – зробити тісто.
Мак перебити у кавомолці. Зняти цедру лимона.
Ввести у тісто лимонний сік, цедру і мак.
Форму для мафінів змастити маслом і викласти тісто. Випікати у розігрітій духовці за температури 180 градусів.
Подавати мафіни зі згущеним молоком. Смачного!