Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» поділився одразу двома варіантами – солодким і солоним
Сьогодні в Україні стартує одне з найвеселіших свят – Масниця. Її відзначають протягом тижня, а кожен з семи днів має свою назву, значення та обряди. Якщо ви не дотримуєтесь усіх традицій Масниці, а млинців хочеться, тоді ловіть рецепт від Шефа, ведучого реаліті «На ножах» (Новий канал) Алекса Якутова! Він детально описав, чим найсмачніше начиняти традиційну святкову страву. І запропонував одразу дві начинки: солодку та солону. Обирайте під свій настрій і насолоджуйтеся!
– Солодкий варіант вподобають як діти, так і дорослі. Обовʼязково подавайте зі сметаною! Підійде на святковий стіл замість десерту, – каже Алекс Якутов. – А з солоних начинок я обожнюю ті, що з мʼясом. Мама постійно готувала їх. Але я трохи змінив її рецепт. Варто скуштувати!
Солодка начинка з яблук
Інгредієнти:
яблука – 2 шт.
масло вершкове – 2 ст. л.
цукор – 2 ст. л.
віскі, бренді або ром (на вибір) – 2 ст. л.
Приготування страви:
1. Очистіть яблука від шкірки, насіння й наріжте кубиками.
2. У розігріту сковорідку покладіть вершкове масло і цукор. Зменшіть вогонь до мінімуму і, помішуючи, доведіть масу до стану карамелі. Висипте нарізані яблука та трохи обсмажте.
3. Влийте алкогольний напій у сковорідку і продовжуйте смажити, постійно помішуючи. Коли яблука стануть мʼякими, начинка готова.
4. Пересипте масу в глибоку тарілку. За бажанням, можете додати мак: він гармонійно поєднується з яблуками.
5. Начиняйте млинці, приготовлені за улюбленим рецептом. Найкраще смакує зі сметаною. Смачного!
Солона начинка з мʼясом
Інгредієнти:
ошийок свинячий – 1 кг
соус соєвий – 3 ст. л.
сіль – 1 ч. л.
перець мелений чорний – 0,5 ч. л.
гірчиця – 1 с. л.
гриби гливи – 500 г
цибуля – 0,5 шт.
часник – 2 зубчики
вершковий сир – 3 ст. л.
петрушка – 3-4 гілочки
Приготування страви:
1. Ретельно промийте ошийок. Викладіть у глибоку миску й натріть його масою з соєвого соусу, солі, перцю та гірчиці. Залиште маринуватися на годину.
2. Після відправте в духовку та запікайте до готовності. Має бути хрумка золотиста скоринка. Дістаньте й дайте охолонути. Потім перекрутіть мʼясо на фарш.
3. Промийте та дрібно наріжте гливи. Очистіть цибулю, часник і також подрібніть.
4. Висипте нарізані гриби, цибулю і часник у розігріту сковорідку. Доведіть до смаку сіллю, перемішайте та смажте до готовності.
5. Змішайте гливи, овочі, фарш і вершковий сир. Наріжте петрушку та додайте до маси. Ретельно перемішайте.
6. Начиняйте млинці і загортайте їх у вигляді трубочок. Змажте невелику ємність олією та викладіть у неї готові млинці. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте протягом 10-15 хвилин. Цього вистачить для появи хрумкої скоринки.
7. Готово! Можете додати улюблений соус. Підійде майонез, кетчуп чи солодкий чилі.