Минулий випуск проєкту «МастерШеф»-13 дозволив аматорам керувати справжніми гуру кулінарії. Адже учасникам довелося давати чіткі вказівки на кухні Ектору, Олі та Володимиру. Що з цього вийшло? Та хто залишив проєкт?
Одна з головних вимог першого конкурсу — швидкість. Кожен з аматорів мав приготувати одну індивідуальну страву з термічно обробленим білком, гарніром і соусом. Найважливіше — час на приготування був необмеженим. Проте конкурс зупинявся за декілька хвилин після того, як найперший аматор впорався зі своєю стравою.
Першим приготував Сашко, проте Володимир Ярославський відмітив, що страва сира. Другою вигукнула Оля. І саме її страва змусила всіх інших завершити свої страви протягом трьох хвилин. Судді відзначили страву Аліни та Владислава. Саме до їх роботи не було зауважень. А от найгірше впоралися Дмитро та Андрій, тож отримали чорні фартухи.
Перша умова другого конкурсу звучала так: заборонено готувати! Головна перевірка — це вміння надавати чіткі коректні команди. Кожен міг приміряти но собі роль шефа.
«Ви будете керувати найкращими кухарями країни. Яка команда від вас прозвучить, те ваші підлеглі супер-кухарі й зроблять. Зустрічайте, ті самі ідеальні виконавці, чиїми руками вам доведеться готувати — Оля Мартиновська, Ектор Хіменес-Браво і Володимир Ярославський», — повідомили судді.
Капітанами стали Катя, Андрій та Богдан. Вони сформували свої команди, а згодом обрали і суддів, якими мали сьогодні керувати.
«Ви приносите всі продукти і девайси, ви даєте вказівки, а ми тільки виконуємо. І якщо диктуєте щось неправильно, ми зупиняємося на хвилину, аби у вас був час переосмислити свої накази. Якщо ж ви не бачите помилки, ми продовжуємо готувати так, як ви сказали», — додав Ектор.
Катерина працювала з Володимиром. Вони приготували ризотто, з яким добре впоралися. Адже при дегустації суворих нарікань не було. Команда Андрія співпрацювала з Ектором. Подавали паелью, яку також приготували непогано. На відміну від команди Богдана, який готував разом із Ольгою Мартиновською. Команда надиктувала їй неправильні пропорції цукру та вершків для крем-брюле. Тож від солодкості страви Ектору й Володимиру зводило щелепи.
Чорні отримали Богдан та Оля. Разом із Андрієм і Дмитром вони відправилися на битву чорних.
Робота в ресторані неможлива без міцної команди. А вміння співпрацювати з колегами — це навичка, яка допомагає розвиватися на кухні. Тож це випробування про стосунки у колективі. Учасники в білому спустилися з балкона, аби об’єктивно оцінювати суперників в чорному. Вони розділилися на чотири групи за критеріями, хто має сьогодні піти. Та коли четвірка аутсайдерів повернулися, вони змогли в очі подивитися своїм недоброзичливцям.
Із завданням не впорався Андрій Малий. Тож у 6 випуску від 16.03.2024 проєкт «МастерШеф»-13 залишив саме він.