Головна TV

«МастерШеф. Професіонали»-4 випуск 11: Чим дивували кулінари, та хто залишив проєкт?

На СТБ вийшов одинадцятий випуск кулінарного проєкту «МастерШеф. Професіонали»-4. Чим дивували кулінари та хто залишив реаліті?

З вдячністю ЗСУ та зі щоденним прагненням бути емоційною підтримкою своїй незламній країні, телеканал СТБ і група Starlight Media продовжують створювати український креативний продукт.

11 тиждень розпочався з індивідуального конкурсу. Володимир Ярославський був відсутній аж до самої дегустації. За умовами випробування, суддя не знав, хто яку страву готував. Презентували гастрономічну класику з одним великим «але». Кожен створював страву з заміною якомога більшої кількості класичних інгредієнтів. Наприклад, Регіна вирішила робити нісуаз, замінивши картоплю на гарбуз. А от Сашко Гриценко сміливо використовував кактус замість анчоусів, а пальму замість оливок у пасті Путтанеска.

Едуард готував карбонару та припустився великої помилки, взявши готові гречані спагетті з комори. За це кухар отримав чорний фартух. Антон Богданов замінив абсолютно всі складові у млинцях з сиропом Креп Сюзетт, а отже його страву Володимир не відгадав. Настя Шевченко не впоралася із паельєю. Страву Антона Гільчука не ідентифікували також. І у підсумку першого конкурсу серед професіоналів було чотири чорних.

Після початку повномасштабної війни, увага всього світу прикута до України. Безумовно, інтерес торкнувся і кулінарії. Тож прийшов час показати не лише історичну класику у вигляді борщу, а й створювати сучасне кулінарне мистецтво.

«Сьогодні ми хочемо скуштувати нові українські страви, яких ще ніколи не існувало. Побачивши їх, ми маємо задуматися, а чому українці ще жодного разу не готували щось подібне», — зауважив Ярославський.

Та за кожен продукт учасники тягнули закриті конверти, які могли знадобитися їм на битві чорних. Що там — невідомо. Тож професіонали вирішували: ризикувати, готувати з обмеженої кількості продуктів або робити акцент на спеціях, за які конверт не видавався.

Картопляні манники, свинячі ребра, тушковані з буряковим соком і квасом, шашлик із сердець, цукерки з холодцю та багато іншого! Найгірше впорався Данко, тож отримав чорний фартух і відправився на фінальну битву.

«Зараз на вас чекає сенсаційна битва чорних. На ній ви зможете готувати що завгодно. Адже ви нас часто звинувачуєте, що ми не даємо можливості творити. Тож уперед до неосяжних кулінарних вершин», — закликав Ектор.

Проте були таємничі конверти з попереднього конкурсу, які довелося відкрити. Там ховалися ускладнення для битви.

На жаль, із завданням не впорався Данко Матійчук. Тож у 11 випуску проєкт «МастерШеф. Професіонали»-4 залишив саме він.

Дивіться повний випуск на сайті СТБ