Головна TV

«МастерШеф. Професіонали»-4 випуск 15: Чим дивували кулінари та хто залишив проєкт?

На СТБ вийшов новий випуск «МастерШеф. Професіонали»-4. Фінал все ближче, а значить… випробування стають дедалі цікавішими! Чим дивували кулінари та хто залишив реаліті?

З вдячністю ЗСУ та зі щоденним прагненням бути емоційною підтримкою своїй незламній країні, телеканал СТБ і група Starlight Media продовжують створювати український креативний продукт.

Цього разу до професіоналів завітали особливі гості: не мільйонери та кулінарні критики, які куштували всі делікатеси світу. Проте догодити їм куди складніше! Супермами! Вони звернулися до учасників та попросили приготувати їхнім дітям броколі, гречку та печінку. Це розповсюджені продукти, які максимально не полюбляє малеча. Працювали цього разу у групах: Іван і Едуард, Сашко та Регіна, Олексій і Віктор, Антон і Артем. Вже традиційно Едуард взяв ініціативу обслуговування на себе. Крім того, подача страв цієї команди стала водночас інтерактивом, адже діти безпосередньо брали участь у створенні мусу з броколі. Відповідно, перемогу здобув Едуард та Іван. А от програли сьогодні Олексій з Віктором, тож отримали чорні фартухи.

У цьому сезоні учасники вже неодноразово доводили, що ладні творити магію — перетворювати буденні продукти на вишукані страви. І другий конкурс — це квінтесенція такого кулінарного підходу. Випробування індивідуальне, тож у суддів була можливість прослідкувати хід думок кожного кухаря.

«Кожен з вас має приготувати якомога більше страв. Єдине, що об’єднуватиме їх — продукт, який ви знайдете під коробками. Він унікальний. Його можна обробляти різними способами: запікання, відварювання, сушіння, спінювання, смаження тощо», — повідомив Володимир.

На професіоналів чекала… картопля! Всіма улюблений та універсальний продукт. Подавали найрізноманітніші позиції: картопляний фондан, зім’яту картоплю з м’ятою, нуазет тощо. На жаль, Антон Гільчук не зміг опанувати себе та своє хвилювання. Через бажання подати ідеальні страви і якомога більше, він втратив контроль над собою. Тож врешті не приніс жодної страви суддям, за що справедливо отримав чорний фартух. А от найкращим у другому конкурсі став Артем Кабулахін. Від суддів кухар отримав заохочуючий бонус — «урок суперникам».

На битві чорних саме Артем виступив у ролі викладача, який мав стерти з дошок 10% слів рецептури. Адже саме на них були прописані способи приготування полтавських галушок з курячими сердечками і карамелізованою цибулею, булочки бао з паровим лобстером, дім самів зі свининою та креветкою.

«Я вирішив стерти незначні елементи, аби рецепт можна було відтворити. Я розумію, що потім ці люди можуть і мене так підвести. Тим більше, якщо я замалюю суттєві штуки, багато в чому можна буде заплутатися. А я цього не хотів», — прокоментував Артем.

На жаль, Віктор Волошин припустився помилки, не пропікши тісто у галушках. Тож у 15 випуску проєкту «МастерШеф. Професіонали»-4 суддям довелося попрощатися саме з ним.

Дивіться повний випуск на сайті СТБ