Головна TV

«МастерШеф. Професіонали»-4 випуск 2: Шлях до топ-20 та українізація класичних страв

На СТБ вийшов другий випуск кулінарного проєкту «МастерШеф. Професіонали»-4. Учасники доводили, що гідні місця у двадцятці найкращих та білого кітеля. Які страви презентували суддям? І як українізували світову класику?

З вдячністю ЗСУ та зі щоденним прагненням бути емоційною підтримкою своїй незламній країні, телеканал СТБ і група Starlight Media продовжують створювати український креативний продукт.

На 30-ку найкращих кулінарів сезону у другому випуску чекали перші випробування на кухні проєкту! Учасники поділилися на шість команд та отримали перше завдання: кожна команда витягла наосліп назви трьох страв, а після – мали приготувати їх, зберігши основні характеристики класичного варіанту страви, але додавши до неї українських ноток!

Учасники проявили всю фантазію! Серед страв: піца з фрешем із буряка, у поєднанні з салом і обсмаженою картоплею, десерт Павлова з карамелізованим гарбузом, лазанья з кроликом на основі гречаного борошна, тако зі сметанковим соусом і свининою тощо.

Дехто з них настільки вразив суддів, що вже за результатами першого конкурсу почув заповітне: «Ви у двадцятці»! Так, перша п’ятірка учасників, які отримали кітелі та пройшли у двадцятку — Анастасія Шевченко, Антон Гільчук, Іван Козир, Регіна Білоткач і Юра Крижановський.

Другий конкурс був ще більш креативним! На робочих поверхнях стояли коробки-загадки, під якими знаходилися досить дивні назви: манікюр докірливої грози, совість тролейбусного дантиста, жага кручених окулярів, каркас мінливої банальності тощо.  Страви — без рецептів, технологічних карт і складових. Їх ще ніхто і ніколи не готував, проте така доля випала на учасників кулінарного реаліті! Рамок не існувало. Проте свобода — це і добре, і погано. Адже кожен мав проявити креатив. Хтось одразу увійшов у азарт, а для когось це стало справжньою перепоною. Протягом години учасники вражали, дивували і вигадували. Що з цього вийшло? Шоколадний бісквіт з компоте із кизилу, який символізував стару сову з побитими окулярами, крокети з сиром, що нагадують за консистенцією зубну пасту, солона кутя з історією чоловічого баритона тощо.

Жага кручених окулярів (Сова в окулярах)

В конкурсі за білий кітель змагалися ті учасники, які в перших командних випробуваннях не встигли підкорити суддів. Завдання для кулінарів — попрацювати не лише з ідеальними смаками страв, але і з їхніми кольорами.

Хто отримав заповітний кітель, а хто залишив проєкт? Дивіться на сайті СТБ.