Головна TV

«МастерШеф. Професіонали»-4 випуск 3: Чим дивували кулінари та хто залишив проєкт?

На СТБ вийшов третій випуск кулінарного проєкту «МастерШеф. Професіонали»-4. Учасники креативили, готували та навіть співали на кухні проєкту! Чим дивували кулінари та хто залишив реаліті?

З вдячністю ЗСУ та зі щоденним прагненням бути емоційною підтримкою своїй незламній країні, телеканал СТБ і група Starlight Media продовжують створювати український креативний продукт.

Двадцятка завітала на легендарну кухню «МастерШеф», де на них чекав командний конкурс. Судді обрали капітанів: Регіна Білоткач, Антон Гільчук, Артем Кабулахін та Ваня Іванчук. Завданням було переосмислити класику світової кулінарії. Кожна команда мала приготувати якомога більше смачних страв-антонімів. Мало бути очевидним, до якої страви учасники готували «антонім». Якщо це тирамісу — савоярді в маскарпоне — то професіонали подають її навпаки — маскарпоне в савоярді.

Команда Вані подала голий бургер, кордон блю з паніруванням всередині та десерти. Команда Артема презентувала яблука по-київськи. Також встигли зробити тарт з грушею, веллінгтон і форшмак.  Команда Регіни зробила акцент на зрази, плов і піцу. В якості десерту обрали тарт татен і Павлову. Крім того, вигадали, як зробити американський суп клем-чаудер навпаки. Антон Гільчук взявся за об’єкт нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО — український борщ! Кондитерка Віка Рябова готувала профітроль навиворiт, а Вікторія Сопіна — трюфельні цукерки у вигляді вишні з трюфельним мусом. Проте в результаті команда не змогла втілити жодної страви. Ба більше, попросили суддів не куштувати й те, що винесли. Тож синім довелося голосувати за найслабших. Ними стали Антон та Віка Рябова.

У другому конкурсі учасники працювали в трійках. Щоб отримати інгредієнти для своїх страв, вони мали їх наспівати. Наприклад, співаючи «Ой, у лузі червона калина», команда отримувала калину. Чи багато українських пісень знають кулінари?

За результатами випробувань чорні фартухи у випуску отримали: Юра, Марта, Антон та Віка. На учасників чекало випробування — приготувати страву з незвичайною фактурою. Сім видів тканин – це сім видів фактур, які потрібно передати візуально у страві. Наприклад, копіюючи джинс – приготувати щось схоже, як то шкірку риби.

Найгірше з цим завданням впоралася Марта Опанащук. Тож у 3 випуску проєкт «МастерШеф. Професіонали»-4  залишила саме вона.

Дивіться повний випуск на сайті СТБ