Головна TV

«МастерШеф. Професіонали»-4 випуск 8: Чим дивували кулінари та хто залишив проєкт?

На СТБ вийшов восьмий випуск кулінарного проєкту «МастерШеф. Професіонали»-4. Чим дивували кулінари та хто залишив реаліті?

З вдячністю ЗСУ та зі щоденним прагненням бути емоційною підтримкою своїй незламній країні, телеканал СТБ і група Starlight Media продовжують створювати український креативний продукт.

Тиждень розпочався з формування команд шляхом жеребкування. Адже Ектор, Володимир та Ольга помітили, що зазвичай учасники об’єднуються в одні й ті ж групи. А значить — працюють у комфортних та звичних для себе умовах. Прийшов час вчитися реагувати та готувати з тими, з ким не товаришуєш за лаштунками. Згодом визначилися з трьома капітанами: Сашко Дімітров, Іван Іванчук та Іван Козир. Для всіх команд був один рецепт. Учасники мали приготувати по три порції у кілька етапів: гарнір, соус і декор. Крім того, капітан мав оцінювати страви, обираючи для подачі найкращу. А от той, хто готував найгірше — отримував анти-бали. Ба більше, ризикував опинитися в чорному до завершення конкурсу. Це сприяло об’єктивній і чесній оцінці підлеглих капітана.

Страва випробування — глазурований морський окунь. На його приготування судді дали 15 хвилин. Тож завдання було не з легких: профілірувати, розділити, посмажити рибу. Крім того прослідкувати, аби не було кісток. У підсумку капітани підготували три страви на дегустацію суддям. Найбільше помилок було у команди Івана Козиря. Тож чорні фартухи отримали капітан і Сашко Гриценко.

Другий конкурс був індивідуальним. Він полягав у вмінні дегустувати і визначати інгредієнти. Та що тільки не чекало на професіоналів: десерт у формі яблука з бринзою, севіче, дімсами тощо. Проте тільки на перший погляд це здалося занадто простою задачею. Адже на професійній кухні часто зустрічають складові-пастки, або підсилювачі смаку, про які ми навіть не здогадуємося. Так, наприклад, Віктор Волошин вгадав лише один інгредієнт з усіх. А от щасливчиків, які вгадали майже всі інгредієнти, було лише троє: Анастасія Шевченко, Іван Іванчук та Сашко Дімітров. Ті учасники, які не змогли впоратися з дегустуванням, взяли участь у другому етапі. Кожен мав приготувати одну страву, але з використанням тих продуктів, які вони не вгадали. Причина проста: судді хотіли, аби професіонали навчилися вирізняти складові, запам’ятали їх структуру та смак. Ігор Козир та Сашко Гриценко найкраще впоралися із завданням, тож змогли зняти з себе чорні фартухи.

На битві чорних змагалися Вікторія Сопіна, Віктор Волошин, Антон Богданов і Едуард Лазаренко. Українці продовжують жити в умовах війни. Ба більше, творять гідну історію, тримаючи оборону на полі бою і в тилу. Цього разу під коробками на учасників чекали народні байрактари. А завдання: створити ландшафт, над яким пролітає «турецька пташка». Найгірше впоралася Вікторія Сопіна, тож у 8 випуску проєкт залишила саме вона.

Дивіться повний випуск на сайті СТБ