На СТБ вийшов дев’ятий випуск кулінарного проєкту «МастерШеф. Професіонали»-4. Чим дивували кулінари та хто залишив реаліті?
З вдячністю ЗСУ та зі щоденним прагненням бути емоційною підтримкою своїй незламній країні, телеканал СТБ і група Starlight Media продовжують створювати український креативний продукт.
На проєкт завітали три родини, які до війни займалися ресторанним бізнесом. У Маріуполі, Херсоні та Харкові у них були власні заклади. Через велику війну вони втратили їх, але не полишили любов до кулінарії. Приїхавши до столиці, абсолютно з нуля, вони відкрили кулінарні заклади. Завдання випробування: нагодувати гостей проєкту, але з урахуванням вартості страв. Кожна команда отримала 300 «шефів», за які могли придбати продукти. З них готували по три порції однієї страви. Та попередньо потрібно було вирушити на ринок! Розпочалася справжня торгівля. Учасники торгувалися з суддями, обирали найкращі продукти, вибивали знижки та навіть танцювали гопака, аби витратити якомога менше коштів.
Анастасія та Поліна працювали у команді лише вдвох. Вони єдині, хто готував десерт. Обрали наполеон з чорносливом. Вибір солодкої страви допоміг їм не програти у цьому конкурсі. Команда Антона Гільчука, Артема Кабулахіна й Івана Іванчука презентувала солоний еклер з рапанами. Сашко Гриценко і його команда винесли курячі кнелі з апельсиновою цедрою і чипсами зі шкіри курча і моркви. А от найбільше в роль офіціанта вжився Едуард. Після презентації реберець у соусі барбекю, він продовжив комунікувати з гостями і розважати дітей. Віктор Волошин виніс на дегустацію кашу з пшона і карамелізованого гарбуза з сердечками, маринованими у мандариновому соусі. Проте гості не віддали жодного голосу за трійку кухарів. Тож Сашко Дімітров, Віктор Волошин і Олексій Шуляченко отримали чорні фартухи.
Другий конкурс був індивідуальним. Під коробками-загадками на учасників чекав продукт із трьома зірочками. На поверхнях лежали фотографії з суддями. Завдання: приготувати по три страви, кожна з яких мала підкорити Ольгу, Ектора та Володимира. Іншими словами — створити психологічні портрети суддів за допомогою кулінарних витворів мистецтва. Волошин і Олексій змогли вразити суддів, тож повернули свої білі фартухи. А от найгірше впоралися Анастасія, Поліна та Данко. Тож вони отримали чорні й відправилися на битву.
Сашко Дімітров, Анастасія Шевченко, Поліна Клименко і Данко Матійчук доводили, що гідні участі у кулінарному проєкті. Піднявши коробки-загадки, професіонали побачили власні невдалі страви. З трьох окремих позицій, їм довелося презентувати одну гідну страву. Ба більше, Іван Іванчук отримав привілей за найкращу страву у минулому конкурсі. Він міг обрати по три додаткових продукти кожному учаснику в чорному. На жаль, цього тижня проєкт залишили одразу двоє учасників — автор атмосферних страв Сашко Дімітров, а також кондитерка Поліна Клименко.