Літо – ідеальний час для смаколиків з полуницею. Постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаба Бакош запропонував приготувати меренгу з сезонними ягодами. Від такого десерту буде в захваті кожен! Зберігайте рецепт і обовʼязково повторюйте його.
Інгредієнти:
Полуниця – 600 г
Яйця – 3 шт.
Цукрова пудра – 300 г
Мʼята
Агар-агар
Лайм – 1 шт.
Спосіб приготування:
Головний секрет ідеальної меренги у тому, щоб посуд для її приготування був ідеально чистим і знежиреним. Для цього Чаба Бакош радить перед приготуванням залити його окропом, помити і витерти паперовими рушниками. За бажанням змастити ємність лимонним соком.
Відділити білки від жовтків. Збити білки з цукровою пудрою у пропорції один до двох до пік.
Нарізати полуницю, пересипати її у сотейник, додати кілька ложок цукру або цукрової пудри, подрібнену мʼяту і сік лайму. Варити, помішуючи, поки полуниця не пустить сік. Додати агар-агар, ретельно перемішати і варити до загустіння. Дати загуснути і охолодити топінг.
На деко викласти пергамент, змастити його олією і викласти збитий білок за допомогою ложки або кондитерського мішка. Випікати меренгу у духовій шафі за температури 120 градусів з напів відкритими дверцятами протягом 20 хвилин. Закрити шафу, знизити температуру до 100 градусів і пекти ще 1 годину і 10 хвилин.
Подавати меренгу, поливши топінгом. Смачного!