Головна Рецепти

Мікс користі й смакоти: оригінальний рецепт з часником від Алекса Якутова

Майстер кулінарії детально описав, як приготувати пікантну страву з корисним продуктом.

Традиційно 19 квітня святкують День часнику. Господині використовують цей продукт як ароматну приправу, цінують його за лікувальні властивості та цілющий склад. А сьогодні ми маємо нагоду урізноманітнити меню стравою з часником. Шеф, експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов вирішив допомогти з пошуком смачного й легкого рецепту.

Інгредієнти:
  • часник – 2 головки
  • сир м’який – 100 г
  • йогурт білий без добавок – 150 г
  • оливкова олія – 100 г
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • хліб білий або чорний – 2-3 шматочки
  • вода – 2 ст. л.
  • винний оцет – 2 ст. л.
  • помідори – 3 шт.
  • базилік – 30 г
Приготування страви:
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Загорніть головки часнику в фольгу та відправте запікатися приблизно на 30 хвилин. Часник має стати м’яким і золотистим.
  2. Після того, як дістали часник з духовки й остудили, вичавіть його з лушпиння у глибоку тарілку.
  3. Додайте в ємність сир, йогурт, оливкову олію, сіль і перець. Збийте блендером. Вийде дуже приємна часникова намазка. Викладіть її на тарілку й рівномірно розмажте.
  4. Тепер підготуйте хліб: найкраще для нашої страви підійде черствий. Замочіть його у воді й винному оцті. Залиште на 5-10 хвилин. Відтисніть хліб і викладіть у глибоку миску.
  5. Додайте до хліба нарізані помідори. Посоліть і поперчіть. Додайте листя базиліку та трохи оливкової олії. Ретельно перемішайте.
  6. Викладіть все на сирно-часникову «подушку». За бажанням, додайте ще базилік і чорний мелений перець. Готово!