Майстер кулінарії детально описав, як приготувати пікантну страву з корисним продуктом.
Традиційно 19 квітня святкують День часнику. Господині використовують цей продукт як ароматну приправу, цінують його за лікувальні властивості та цілющий склад. А сьогодні ми маємо нагоду урізноманітнити меню стравою з часником. Шеф, експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов вирішив допомогти з пошуком смачного й легкого рецепту.
Інгредієнти:
- часник – 2 головки
- сир м’який – 100 г
- йогурт білий без добавок – 150 г
- оливкова олія – 100 г
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- хліб білий або чорний – 2-3 шматочки
- вода – 2 ст. л.
- винний оцет – 2 ст. л.
- помідори – 3 шт.
- базилік – 30 г
Приготування страви:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Загорніть головки часнику в фольгу та відправте запікатися приблизно на 30 хвилин. Часник має стати м’яким і золотистим.
- Після того, як дістали часник з духовки й остудили, вичавіть його з лушпиння у глибоку тарілку.
- Додайте в ємність сир, йогурт, оливкову олію, сіль і перець. Збийте блендером. Вийде дуже приємна часникова намазка. Викладіть її на тарілку й рівномірно розмажте.
- Тепер підготуйте хліб: найкраще для нашої страви підійде черствий. Замочіть його у воді й винному оцті. Залиште на 5-10 хвилин. Відтисніть хліб і викладіть у глибоку миску.
- Додайте до хліба нарізані помідори. Посоліть і поперчіть. Додайте листя базиліку та трохи оливкової олії. Ретельно перемішайте.
- Викладіть все на сирно-часникову «подушку». За бажанням, додайте ще базилік і чорний мелений перець. Готово!