Головна TV

Млинці на дріжджах з простою начинкою від Алекса Якутова

Кулінарний експерт реаліті Нового каналу «На ножах» поділився рецептом, який точно сподобається вашим близьким.

Цього тижня ми відзначаємо Масляну, присвячену зустрічі весни. Кожен з семи днів має свою назву і значення. Згідно з традиціями, в суботу проводять «золовкини посиденьки». Сьогодні українці збираються всією родиною за столом або їздять у гості до родичів із частуванням. Кулінарний гуру реаліті «На ножах», Шеф Алекс Якутов вирішив поділитися фірмовим рецептом млинців на дріжджах та начинки до них.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко – 800 г
  • вода – 350 г
  • сухі дріжджі – 5 г
  • цукор – 25 г
  • сіль – 5 г
  • борошно – 450 г
  • рослинна олія – 20 мл
  • яйця – 110 г

Для начинки:

  • яйця – 2 шт.
  • шинка – 100 г
  • твердий сир – 50 г
  • сіль, перець – за смаком
Приготування страви:
  1. Спочатку зробіть тісто для млинців. Для цього підігрійте молоко й воду, але щоб не були гарячі. Додайте дріжджі та розчиніть їх. Потім додайте цукор, сіль, борошно та рослинну олію. Перемішайте.
  2. Додайте яйця. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на 30 хв., щоб дріжджі «запрацювали». Після цього можна пекти млинці.
  3. Для начинки зробіть яєчну бовтанку. Розтопіть невеликий шматочок вершкового масла в сковорідці. В окремій мисці збийте яйця. Додайте сіль і перець.
  4. Яєчну бовтанку поєднайте з шинкою, нарізаною соломкою. Натріть будь-який твердий сир, який вам найбільше подобається, на дрібній тертці. Все перемішайте і вилийте в сковорідку. Смажте, доки сир не підтане.
  5. Викладіть готову начинку на млинці й загорніть у вигляді конвертиків. Обсмажте на сковорідці з обох боків.

Смачного!