Головна Рецепти

Млинці-сніданки на Масляну: рецепти від української телеведучої

Катерина Олос з проекту «Місто і село» на Новому каналі поділилась улюбленими варіантами солодких сніданків

З 24 лютого по 2 березня цього року відзначаємо тиждень Масляної, кулінарний символ якої – млинець. Але в цей період багато людей переглядають свої харчові звички, йдуть до спортзалу та намагаються набути кращої форми до весни. З огляду на це пропонуємо вам рецепти корисних млинців від красуні-ведучої прем’єрного квіз-шоу на Новому каналі «Місто і село».

– Я обожнюю страви з борошна! Млинці, панкейки та взагалі будь-що солоденьке, – ділиться Катерина Олос. – Але завжди намагаюся знайти хелсі-альтернативу. Чесно вам скажу: виходить суперсмачно, нічим не гірше, ніж класичні рецепти. Тому, по-перше, раджу завжди будь-який продукт намагатися зробити кориснішим для себе. По-друге, ловіть два рецепти моїх улюблених млинців!

Макові налисники з яблуками

Інгредієнти:

яйце – 1шт.
молоко – 200 мл
цільнозернове борошно – 50 г
мак – 10 г
вершкове масло – 5 г
яблука – 200 г
горішки – 20 г
кориця – 5 г

Спосіб приготування:

1. Змішайте у глибокій мисці молоко, яйце, борошно, мак та розтоплене вершкове масло. Вимішайте тісто до однорідної маси.
2. Обсмажте тоненькі млинці та дайте їм охолонути.
3. Очистіть яблука від шкірки, подрібніть. Підсмажте на пательні разом з корицею. Додайте до суміші подрібнені горішки.
4. Викладіть начинку на млинець. Загорніть, як вам зручно. Я раджу навпіл і потім ще раз навпіл, щоб вийшов конвертик. Смачного!

Безглютенові млинці з ягодами

Інгредієнти:

рослинний йогурт – 50 г
вівсяне борошно – 50 г
вода – 120 мл
олія – 1 ст. л.
розпушувач – ½ ч. л.
ягоди – 150 г
горішки – 20 г

Спосіб приготування:

1. У глибокій місці вимішайте до однорідної маси тісто з борошна, води, олії та розпушувача.
2. Обсмажте налисники до золотистої скоринки з обох боків.
3. Смакуйте млинці, поливши йогуртом та посипавши ягодами та горішками.