У програмі “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” кулінарний експерт Чаба Бакош приготував молоду картоплю по-закарпатськи.
А подаватиме її він з салатом із огірків. Проста у приготуванні та продуктах страва точно сподобається вам і вашим близьким, тож дивіться рецепт і готуйте з задоволенням.
Інгредієнти:
Молода картопля – 1 кг
Цибуля молода – 3 шт.
Цибуля синя – 1 шт.
Огірок – 1 шт.
Часник – 1 зубок
Сметана – 200 г
Вершкове масло
Перець
Паприка
Кріп
Петрушка
Сіль
Оцет
Спосіб приготування:
Картоплю почистити і відварити у підсоленій воді.
Молоду цибулю (білу частину) дрібно нарізати і зробити підсмажку. Наприкінці готування додати подрібнений часник. Помішуючи, засипати солодку паприку, дрібку перцю і додати сметану. Зняти соус з вогню і додати подрібнену зелень.
Злити воду з готової картоплі і засипати її у пательню з соусом. Ретельно перемішати.
Огірок почистити і нарізати слайсами. Викласти в салатник.
Півкільцями нарізати синю цибулю і замаринувати – влити трохи оцту і додати сіль. Перемішати і відставити на 10-15 хв.
Викласти до огірків цибулю з одного боку і сметану з іншого. Посолити за смаком.
Подавати картоплю з салатом. Смачного!