Чи знали ви, що слово «шоколад» походить від «чоколатль» і в перекладі означає «гірка вода»? Індіанці майя та ацтеки першими змішали обсмажені зерна какао з водою, гірким перцем і ваніллю. І так створили напій з гострим і гірким смаком. Тому батьківщиною шоколаду називають Центральну та Південну Америку. З нагоди Всесвітнього дня шоколаду Шеф, експерт реаліті «На ножах» Алекс Якутов поділився легким і ніжним десертом.
Занотовуйте рецепт брауні-ескімо з вишнями!
Інгредієнти:
Для сирної частини:
сир вершковий (типу Almette, Cremmette або Philadelphia) – 200 г
яйце – 1 шт.
цукор – 50 г
Для брауні:
чорний шоколад 54% – 150 г
вершкове масло – 100 г
ром або коньяк – 1 ст. л.
яйця – 100 г (близько 2 шт.)
цукор – 50 г
сіль – 2 г
борошно – 40 г
розпушувач – 0,5 ч. л.
вишні – 150 г
Для глазурі:
шоколад молочний – 140 г
какао-масло – 35 г
рослинна олія – 35 г
горіхи – 35 г
Приготування страви:
1. Змішайте всі інгредієнти для сирної частини й покладіть у кондитерський мішок.
2. Тепер беріться за приготування брауні. Розтопіть масло разом із шоколадом на водяній бані. Додайте алкоголь і перемішайте.
3. Збийте міксером яйця, цукор і сіль до утворення пишної піни. Обережно введіть борошно з розпушувачем в яєчну суміш. Після цього додайте шоколадну суміш.
4. Застеліть пергаментом форму для запікання діаметром 20 сантиметрів. Вичавіть половину сирної начинки з кондитерського мішка. Вилийте тісто. Розкладіть вишні, трохи вдавлюючи в тісто.
5. Вичавіть решту сирної начинки. Розрівняйте.
6. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хв. Головне – не пересушити!
7. Перевірте на готовність. Для цього трохи струсіть форму: сирна начинка має злегка тремтіти.
Залиште охолонути, після чого розріжте на 8 прямокутників. Поставте в холодильник.
8. Для глазурі розтопіть шоколад, какао-масло і рослинну олію на водяній бані. Додайте подрібнені горіхи.
9. В охолоджені шматочки брауні вставте палички для морозива й занурте в негарячу глазур.
Смачного!