Головна TV

Мона трохи попоїсти: Хачапурі по-аджарські від Ектора

Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор та суддя кулінарного реаліті «МастерШеф» на СТБ Ектор Хіменес-Браво показав в соцмережі, як приготувати апетитну грузинську страву.

«Є тут любителі грузинської кухні? Як щодо приготування знаменитої картвельської страви в домашніх умовах? З мене — рецепт, з вас — натхнення та трохи вільного часу», – прокоментував шеф-кухар.

Інгредієнти:

Борошно — 520 грамів;
Молоко тепле — 250 грамів
Вода тепла — 100 грамів;
Дріжджі — 8 грамів;
Сіль — 1/2 ч.л.;
Цукор — 1 ч.л.;
Сир Сулугуні — 300 грамів;
Жовтки — 2 шт.;
Масло вершкове — 20 грамів.


Спосіб приготування:

1. До борошна вливаємо молоко та воду, а після додаємо дріжджі, сіль та цукор. Замішуємо тісто та залишаємо його на 1 годину в теплому місці;
2. Ділимо тісто на 2 частини, розкочуємо коржики, висипаємо в них сир та збираємо хачапурі, як показано на відео;
3. Перевертаємо страву, розрізаємо тісто посередині та формуємо хачапурі. Випікаємо 25 хвилин при 180°C;
4. Дістаємо хачапурі та змащуємо його жовтком. Знову ставимо в духовку на 5 хвилин;
5. До готового хачапурі додаємо один жовток, перемішавши його з сиром. Рясно змазуємо страву вершковим маслом.

Відео https://www.instagram.com/reel/Ct9ZiGJon5k/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==