Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор та суддя кулінарного реаліті «МастерШеф» на СТБ Ектор Хіменес-Браво показав в соцмережі, як приготувати апетитну грузинську страву.
«Є тут любителі грузинської кухні? Як щодо приготування знаменитої картвельської страви в домашніх умовах? З мене — рецепт, з вас — натхнення та трохи вільного часу», – прокоментував шеф-кухар.
Інгредієнти:
• Борошно — 520 грамів;
• Молоко тепле — 250 грамів
• Вода тепла — 100 грамів;
• Дріжджі — 8 грамів;
• Сіль — 1/2 ч.л.;
• Цукор — 1 ч.л.;
• Сир Сулугуні — 300 грамів;
• Жовтки — 2 шт.;
• Масло вершкове — 20 грамів.
Спосіб приготування:
1. До борошна вливаємо молоко та воду, а після додаємо дріжджі, сіль та цукор. Замішуємо тісто та залишаємо його на 1 годину в теплому місці;
2. Ділимо тісто на 2 частини, розкочуємо коржики, висипаємо в них сир та збираємо хачапурі, як показано на відео;
3. Перевертаємо страву, розрізаємо тісто посередині та формуємо хачапурі. Випікаємо 25 хвилин при 180°C;
4. Дістаємо хачапурі та змащуємо його жовтком. Знову ставимо в духовку на 5 хвилин;
5. До готового хачапурі додаємо один жовток, перемішавши його з сиром. Рясно змазуємо страву вершковим маслом.
Відео – https://www.instagram.com/reel/Ct9ZiGJon5k/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==