Шеф Нового каналу поділився одразу двома улюбленими варіантами сніданку.
Чи знали ви, що круасани походять не з Франції? За легендами, перші круасани створили у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Тому класична випічка має форму півмісяця: так віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави. Однак круасани набули світової популярності після того, як австрійський кухар у XIX сторіччі відкрив у Парижі пекарню. Рецепт роками вдосконалювали, і саме смаколик з листкового тіста став гастрономічним символом Франції. У Міжнародний день круасана, який відзначають щороку 30 січня, саме час сказати «Oui!» цій смачній випічці. Для вишуканого сніданку вам знадобиться лише «порожній» круасан та улюблені інгредієнти. А з ідеями для начинки допоможе Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов.
– Обожнюю круасани! Вони легкі, пухкі й дуже класно поєднуються з багатьма продуктами. Ця випічка з листкового тіста ідеально підходить для сніданку, адже насичує надовго. Можна підібрати начинку на будь-який смак: як солодку, так і солону. А ще круасани класно смакують з білим вином, тож підійдуть і для вечірніх посиденьок з друзями.
Солоний круасан з хамоном
Інгредієнти:
круасан без начинки – 2 шт.
хамон – 120 г
сир брі – 80 г
соус томатний – 2 ст. л.
Приготування страви:
1. Наріжте тоненько сир брі.
2. Розріжте круасани і змастіть всередині томатним соусом.
3. Зберіть круасани. Викладіть у випічку сир брі та хамон. Насолоджуйтеся!
Солодкий круасан з малиновим джемом
Інгредієнти:
круасан без начинки – 2 шт.
сир камамбер – 80 г
малиновий джем – 4 ст. л.
Приготування страви:
1. Наріжте тоненько сир камамбер.
2. Розріжте круасани. Викладіть сир всередину і полийте малиновим джемом. Готово!