Глядачі СТБ побачили дев’ятий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітала фіналістка «МастерШеф»-6 та «МастерШеф. Професіонали» Катерина Пєскова.
Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Катерина Пєскова запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … буряка! Вона переконана, що з цього українського продукту можна зробити набагато більше страв, ніж класичний борщ! І Ектор її підтримав! А також надав два неймовірні рецепти!
Спочатку готували торт «Червоний оксамит».
Інгредієнти:
Буряк – 1 шт.
Вершкове масло – 220 грамів.
Цукор – 290 грамів.
Яйця курячі – 3 шт.
Кефір 3,5% – 250 мл.
Борошно пшеничне – 315 грамів.
Розпушувач – 1 пакетик.
Какао – 11 грамів.
Цукати з буряка:
Буряк – 1 шт.
Цукор – 150 грамів.
Лимон – чверть.
Гвоздика – 3 шт.
Кориця – 1 паличка.
Крем:
Вершки – 300 мл.
Маскарпоне – 300 грамів.
Цукрова пудра – 80 грамів.
Спосіб приготування:
Для бісквіта збиваємо вершкове масло з цукром до пишної маси, вводимо туди яйця по одному, обережно перемішуючи. Далі робимо сироп з буряків: вичавлюємо сік та уварюємо з цукром, поки маса не загусне. Охолоджуємо та разом з кефіром додаємо до тіста. Випікаємо до готовності. Для цукатів з буряка чистимо його та нарізаємо кубиком, засипаємо цукром і чекаємо, поки буряк пустить сік. Трохи приспускаємо зі спеціями та лимонним соком, викладаємо на деко та підсушуємо у духовій шафі за температури 130 градусів до стану цукатів. Для крему охолоджені вершки збиваємо з маскарпоне та цукровою пудрою до міцних піків. Збираємо наш десерт.
Друга страва, яку готували цього разу, – Барбі-ризото.
Інгредієнти:
Рис – 100 грамів.
Сік буряка – 100 мл.
Мадера – 50 мл.
Курячий бульйон – 100 мл.
Вершки – 100 мл.
Часник – 1 зубок.
Цибуля – 2 шт.
Чебрець – 1 гілочка.
Маринований буряк:
Буряк – 50 грамів.
Оцет винний білий – 10 мл.
Цукор – 1 ч.л.
Сіль – 1 ч.л.
Сир козячий – 50 грамів.
Пармезан – 20 грамів.
Вершкове масло – 25 грамів.
Спосіб приготування:
Буряковий сік випарюємо в сотейнику двічі. Пасеруємо цибулю та часник на сковорідці кілька хвилин, додаємо рис та доводимо до легкого золотавого кольору. Вливаємо по черзі вино, бульйон та буряковий сік, чекаємо поки вони випаруються. Наприкінці додаємо вершки та прогріваємо впродовж трьох хвилин. Готуємо маринований буряк: з’єднуємо в мисці оцет з цукром та сіллю, додаємо буряк, порізаний мілким кубиком, залишаємо маринуватися. Зверху на барбі-ризото викладаємо м’який козячий сир з маринованим буряком та прикрашаємо пармезаном. Смачного!