В новому випуску «МастерШеф»-13 судді провели майстер-клас з приготування пасок, розкрили власні лайфхаки та поділилися улюбленими рецептами. Володимир Ярославський готував фаршировану паску – зі згущеним молоком та крем-сиром!
«Моя паска цікава тим, що вона фарширована. Це останні модні тенденції. Можна додавати не тільки згущене молоко, а й інші креми, той самий курд. Це можливість зробити щось по-новому і відкрити нові смаки», – ділиться Володимир Ярославський.
Інгредієнти:
· Ніжний питний йогурт – 200 грамів.
· Дріжджі сухі – 14 грамів.
· Стартер – 135 грамів (готуємо завчасно).
· Борошно Caputo Rosso / Manitoba – 490 грамів.
· Жовтки – 135 грамів (6 – 7).
· Цукор – 170 грамів.
· Сіль – 3 грами.
· Ефірна олія лимона – 2 грами.
· Вершкове масло – 150 грамів.
· Цукати – 200 грамів.
· Коньяк – 25 мл.
· Варене згущене молоко – 1 банка.
· Крем-сир Philadelphia – 350 грамів.
Спосіб приготування:
· За 24 години або на ніч ставимо стартер: 70 мл води, 70 грамів борошна і 2 грами сухих дріжджів, добре перемішуємо та накриваємо плівкою. Цукати заливаємо коньяком, закриваємо плівкою.
· В день готування змішуємо: 200 грамів ледь теплого питного йогурту, 12 грамів сухих дріжджів, 135 грамів стартеру, 200 грамів борошна. Все добре перемішуємо й залишаємо на 1-2 години добре підійти.
· Додаємо 220 грамів борошна та 135 грамів жовтків, добре замішуємо.
· Далі додаємо цукор, сіль, вимішуємо тісто близько 5 хвилин, поки не розчиниться цукор. Додаємо секретний інгредієнт – 2 грами ефірної олії лимона. Знов вимішуємо тісто.
· Додаємо вершкове масло кімнатної температури у 4 прийоми. Вимішуємо близько 4 хвилин.
· Виймаємо тісто на стіл, легенько розтягуємо, висипаємо замочені цукати й складаємо тісто в 4 рази. Даємо добре підійти, ділимо на 2 паски (16.5 см) і кожен шматок знов розтягуємо і складаємо в 4 рази (як з хлібом).
· Поміщаємо тісто у форму, змащену маслом, ставимо в тепле місце, а поряд – стакан окропу, щоб було волого. Даємо підійти в 4 рази!
· Духовку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів, паску злегка надрізаємо, змащуємо яйцем і кладемо шматочок масла зверху. Ставимо у духовку при температурі 170 градусів на 15 хвилин. На дно духовки наливаємо стакан окропу. Далі при 145 градусах печемо ще 45 хвилин.
· Виймаємо панетоне, нитку кріпимо на дно форми й підвішуємо виріб охолонути до гори дном.
· Змішуємо найніжніший крем-сир Philadelphia з банкою вареного згущеного молока. У пасочці вирізаємо серединку, обережно виймаємо ложкою м’якуш і кладемо половину начинки, закриваємо «кришечкою».
«Зверху прикрашаємо меренгою й іншим святковим декором. Зберігаємо в холодильнику 5 днів. Готуйте з задоволенням, мої любі», – додає шеф-кухар.