Кулінарний експерт реаліті Нового каналу «На ножах» поділився рецептом, який вразить вашу половинку в День святого Валентина.
Романтичний вечір на честь Дня закоханих вже на порозі. Смачну вечерю за келихом вина чудово доповнить домашній та легкий у приготуванні десерт. З цим вирішив допомогти кулінарний гуру Нового каналу, експерт реаліті «На ножах», Шеф Алекс Якутов. Він пропонує приготувати шоколадно-фундучну пана-коту. Вона точно здивує вашу половинку! А ще цей рецепт під силу навіть початківцям у кулінарії.
Інгредієнти:
- чорний шоколад – 125 г
- желатин – 10 г
- вода – 60 г
- цукор – 50 г
- мед – 1 ст. л.
- лікер – 1 ст. л.
- вершки (33% і більше) – 350 г
- фундучна паста (можна замінити на нутелу) – 40 г (близько 2 ст. л.)
Приготування страви:
- Розведіть желатин 1:6. Тобто до 10 г желатину додайте 60 г холодної води. Суміш має настоятись, аби желатин набряк.
- Вилийте вершки в сотейник. Додайте туди фундучну пасту чи нутелу, мед та цукор. Перемішайте та нагрійте. Щойно побачите дрібні бульбашки, знімайте з вогню.
- Наріжте шоколад на дрібну крихту, висипте в глибоку миску. Залийте його гарячою вершковою сумішшю. Ретельно перемішуйте, паралельно вливаючи желатин. Має вийти однорідна маса.
- Розлийте суміш по формах. Якщо їх немає, то можна використати звичайні келихи. Накрийте плівкою та поставте в холодильник.
- При подачі, за бажанням, прикрасьте пана-коту шоколадною крихтою чи фруктами.
Гарного і смачного вам романтичного вечора!