Учасником шостого випуску кулінарного проекту «На ножах» став ресторан Family Club у Вишгороді, що на Київщині. З початком великої війни сімейний заклад перетворився на волонтерський хаб. Власник Валерій почав готувати для військових, переселенців, а на допомогу витратив всі заощадження. Тепер він просить команду «На ножах» врятувати його єдине джерело прибутку. Чи зможе Family Club повернути звання найулюбленішого закладу міста? Алекс Якутов проінспектує заклад, вдосконалить концепцію та дасть друге життя меню.
Серед нових страв – запашний пастуший пиріг, який з легкістю можна приготувати вдома. Шеф поділився рецептом і з Новим каналом. Занотовуйте!
Інгредієнти:
яловичий фарш – 300 г
часник – 3 зубчика
розмарин – 1 гілочка
цибуля – 1 середня
морква – 1 середня
вино червоне – 50 мл
олія соняшникова рафінована – 30 г
картопля – 4-5 шт.
вершкове масло – 30 г
жовток – 1 шт.
сир пармезан – 150 г
сіль – дрібка
Приготування страви:
1. Спочатку приготуйте картопляне пюре. Помийте та очистіть картоплини, покладіть у каструлю. Залийте водою, додайте дрібку солі та варіть до готовності.
2. Коли картопля звариться, додайте вершкове масло, жовток і потовчіть у пюре.
3. Очистіть зубчики часнику та дрібно наріжте. Також наріжте розмарин.
4. Розігрійте олію в сковороді. Всипте туди подрібнений часник і розмарин.
5. Очистіть цибулю, моркву і наріжте їх дрібними кубиками. Додайте в сковорідку та смажте протягом 5-7 хвилин, ретельно помішуючи.
6. Додайте яловичий фарш до овочів і смажте до появи скоринки. Влийте вино й перемішайте. Так фарш перестане прилипати до сковорідки, а згодом буде насичений аромат підпаленого мʼяса. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
7. На дно форми викладіть готовий фарш з овочами та рівномірно розподіліть лопаткою. А на мʼясо викладіть картопляне пюре.
8. Натріть пармезан і посипте ним страву.
9. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку й випікайте впродовж 30-35 хвилин.
Готово!