Головна Рецепти

Новий рецепт шуби! В гостях у Клопотенка – переможець “МастерШефа” Кабулахін

На СТБ продовжують виходити прем’єрні випуски кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». Останнім гостем цього сезону став переможець «МастерШеф.Професіонали»-4 Артем Кабулахін.  Разом Євген та Артем приготували дві неймовірно смачні українські страви. Одна з них стала справжнім викликом для Євгена Клопотенка. Євген допомагає українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надає нове життя продуктам наших предків!

Так, Артем Кабулахін кинув справжній виклик Євгену, адже приніс на кухню проєкту… Шубу! Євген Клопотенко запропонував переосмислити знайому всім страву та зробити український варіант Шуби. Разом два кухарі створили зовсім новий рецепт звичної страви:


Інгредієнти:
      

– Буряк – 1 шт.      

– Картопля – 1 шт.      

– Морква – 1 шт.      

– Оселедець – 1 шт.      

– Солодка гірчиця – 60 грамів      

– Хрін – 10 грамів      

– Яйця – 4 шт      

– Оцет – 10 мл      

– Рослинна олія – 150 мл      

– Петрушка – 3 гілочки      

– Горіхи – 50 грамів


Спосіб приготування:

Для того, щоб націоналізувати радянську Шубу, але лишити смак, нам потрібно взяти буряк, картоплю, моркву і запекти в духовці приблизно одну годину  і 20 хвилин до готовності буряку. Далі потрібно замаринувати оселедець в солодкій гірчиці з невеличким додаванням хрону. Далі робимо домашній майонез: беремо два жовтки, одну чайну ложку солодкої гірчиці, трішки оцту і приблизно 100-150 мл олії, яку додаємо тоненькою смужечкою, і гарно розмішуємо, поки не вийде однорідна та гарна емульсія. Далі беремо два яйця та відварюємо вкруту, нарізаємо їх та перекладаємо до майонезу. Те саме робимо з петрушкою. Коли овочі охолонуть, нарізаємо їх слайсами. Це важливо, аби змінити форму нарізки. Перекладаємо все в одну ємність. Таким же чином нарізаємо оселедець та додаємо до овочів. Все гарно заправляємо домашнім майонезом, додаємо трішки горіхів за бажанням, для смаку, і викладаємо на тарілку.

Смакуємо той самий звичний смак, але більш корисний і, що найголовніше, український!