Постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома”, яка виходить щодня о 7:30 на каналі “Дім”, із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським Чаба Бакош поділився власним рецептом приготування буженини. Зберігайте рецепт і дивуйте родину смачними стравами
Інгредієнти:
Лопатка свиняча – 2 кг
Цибуля – 2 шт.
Часник – 1 головка
Лавровий лист – 7-8 шт.
Перець духмяний горошок
Перець чорний горошок
Перець чорний мелений
Сіль
Приготування:
У мʼясі зробити надрізи і нашпигувати часником. Змастити мʼясо спеціями – перцем і сіллю.
Застелити деко пергаментом. Викласти нарізану великими кільцями цибулю і кілька лаврових листочків, прикрити мʼясом і зверху додати ще кілька листочків. Загорнути шмат у пергамент у кілька шарів, а потім у фольгу.
Запікати в духовці, розігрітій до 190 градусів протягом 40 хвилин, а далі знизити температуру до 120 градусів і томити близько 4 годин.
Подавати готову буженину шматочками з білим хлібом. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дім” з понеділка по п’ятницю з 07:30 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.