Головна Рецепти

Овочева піца з соусом айолі від Чаби Бакоша

Любите піцу, але хочете щось легке та корисне? Тоді новий рецепт від кулінарного експерта програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” саме для вас. Знайомтеся з секретами приготування і обовʼязково готуйте цю оригінальну страву на своїй кухні.

Інгредієнти:

Листкове тісто – 500 г
Моцарелла – 2 кульки
Соус пасата – 200 г
Печериці – 5-6 шт.
Цукіні – 1 шт.
Солодкий перець – 1 шт.
Синя цибуля – 1 шт.
Маслини без кісточок – 5-6 шт.
Оливки без кісточок – 5-6 шт.
Часник – 2 зубчика
Оливкова олія
Сіль
Італійські трави
Чорний перець

Для соусу айолі:

Яєчні жовтки – 2 шт.
Часник – 1-2 зубчики
Солодка гірчиця — 1 ч.л.
Сіль
Сік половини лимона

Спосіб приготування:

Почистити два зубчики часника, розчавити і обсмажити на пательні на олії. Додати пассату та приправи за смаком.
У духовці запекти перець, почистити від шкірки і насіння. Нарізати смужками.
Тонкими півкільцями нарізати цибулю, слайсами нарізати цукіні, печериці, маслини та оливки.
Розкачати тісто, змастити його томатним соусом. Викласти овочі на піцу, посипати моцарелою і випікати в духовці при температурі 180 градусів.
Для соусу айолі покласти всі інгредієнти в блендер і ретельно збити.
Подавати готову овочеву піцу з соусом айолі. Смачного!