Головна TV

Овочева запіканка з моцарелою від Чаби Бакоша

Овочева запіканка – безпрограшний варіант для сніданку. Кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош розповів, як зробити її не лише смачною, але і поживною та багатою на вітаміни.

Інгредієнти:

Баклажани – 1-2 шт.
Помідори – 2 шт.
Цукіні – 1 шт.
Перець солодкий – 1 шт.
Цибуля порей – 1 шт.
Часник – 1 головка
Сир моцарела – 2 шарики
Масло вершкове – 60 г
Олія оливкова
Базилік – кілька гілочок
Чебрець – кілька гілочок
Розмарин – кілька гілочок
Сіль
Перець
Італійські трави
Часник сушений
Сир пармезан – 100 г
Лимон – 0,5 шт.

Гілочки розмарину та чебрецю збити у блендері разом із великим зубчиком часника, оливковою олією і сушеним часником. Додати до суміші італійські трави.
Овочі нарізати кружечками товщиною 0,5 мм.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шар цукіні і змастити олією зі спеціями, далі так само викласти помідори, цибулю порей, баклажан і перець. Зверху викласти кружечки моцарели, теж змастити ароматною олією. Скропити страву оливковою олією і запікати у духовці.
У блендері збити листочки базиліку з оливковою олією, сіллю і лимонним соком.
Подавати готову запіканку з тертим соусом, посипати тертим пармезаном. Смачного!