На СТБ відбулась прем’єра кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». У другому випуску на кухню проєкту завітала найкраща подруга українських глядачів, ведуча проєктів «Неймовірна правда про зірок», «Позивний Надія», «Ранок у великому місті» на СТБ Надія Матвєєва. Разом Євген та Надія приготували пастернак з курячими гомілками. Рецепт – в матеріалі!
Раніше пастернак, на рівні з ріпою, були одними з найголовніших коренеплодів в Україні. Ми їх споживали майже кожного дня, а зараз чомусь забули. Щоб відновлювати традицію споживання пастернаку, Євген запропонував приготувати пастернак з курячими гомілками.
Інгредієнти:
- Пастернак – 400 грамів;
- Сіль;
- Олія;
- Курячі гомілки – 1 упаковка (близько 6 штук);
- Сметана – 4 ст.л;
- Чорнослив – 4 шт;
- Ялівець.
Спосіб приготування:
400 грамів пастернаку гарно миємо та чистимо від шкірки, кладемо в форму для запікання, додаємо трішки солі й олії та ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин. Курячі гомілки солимо, додаємо олії, лишаємо їх маринуватися на 30 хвилин. Сметану поєднуємо із нарізаним чорносливом та відставляємо. Курячі гомілки одягаємо на решітку, ставимо до духової шафи при температурі 180 градусів на 30 хвилин. Беремо український ялівець і гарно товчемо в ступці. Поєднуємо вже запечений пастернак зі сметаною з чорносливом та з курячими гомілками. Зверху гарно посипаємо все ялівцем для прекрасного аромату. Смачного!
Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» щосуботи, о 10:10 на СТБ!