Головна Рецепти

Перкельт із картопляним пюре: рецепт поживної автентичної страви від “Хартійної кухні”

“Хартійна кухня” – кулінарна програма телеканалу “Дім”, яка розповідає про діяльність і побут 13 бригади оперативного призначення НГУ “Хартія”. Ведучі Ірина Хоменко і Чаба Бакош разом із гостем випуску офіцером 13-ої бригади оперативного призначення Дмитром “Монахом” приготували перкельт із картопляним пюре. Дивіться рецепт і повторюйте цю просту українську страву вдома чи під час відпочинку на природі.

Для приготування перкельту з картопляним пюре вам знадобляться:

Телятина (мʼякоть) – 1,5 кг
Цибуля – 2 шт.
Картопля – 500 г
Вершкове масло – 50 г
Сметана – 100 г
Часник – 50 г
Смалець – 50 г
Червоне вино – 50 мл
Чебрець
Перець
Сіль
Паприка
Кмин
Лаврове листя
Духмяний перець
Перець чилі – 1 шт.
Хліб
Мариновані огірки – 150 г

Спосіб приготування:

Нарізати телятину кубиком.
Почистити і подрібнити цибулю.
Розтопити смалець на пательні, обсмажити цибулю. Додати нарізану телятину і ретельно перемішати. Влити вино та трохи води, додати приправи, сіль і довести мʼясо до готовності.
Почистити картоплю, нарізати кубиком і відварити у солоній воді. Злити воду, додати вершкове масло, сметану, розчавлений часник. Зробити пюре.
Подавати перкельт із картопляним пюре, маринованими огірками, перцем чилі і шматочками свіжого хліба. Смачного!