Кулінарний гуру Нового каналу поділився корисним рецептом, який допоможе подолати весняні проблеми в організмі.
Зима вже завершилася, і ми почали гостріше відчувати нестачу вітамінів. У когось це може проявлятися втомою і сонливістю, у когось – проблемами з волоссям чи шкірою. Швидко і смачно відновити втрачений за холодний період року запас вітамінів можна салатом «Коул Слоу». Кулінарний експерт реаліті Нового каналу «На ножах», Шеф Алекс Якутов детально описав, як його приготувати. Цей вітамінний салат ідеально підійде як гарнір до м’ясних страв – запеченої курки, котлет, битків, шашлику тощо.
Інгредієнти:
- капуста – 500 г
- морква – 1 шт.
- яблуко – 1 шт.
- редиска – 2-3 шт.
- зелена цибуля – 1 пучок
- кріп – пів пучка
- петрушка – пів пучка
- смажений арахіс – 30 г
- сіль, цукор – за смаком
- зерна гранату – для прикрашання
Приготування страви:
- Наріжте тоненько капусту. Натріть моркву на крупній терці.
- Яблуко почистіть від шкірки й наріжте тоненькою соломкою. Не варто натирати, щоб яблуко не пустило сік.
- Також наріжте соломкою редиску. Головне – нарізайте соломку однакової форми з яблуком.
- Для заправки можна або взяти готовий майонез, або приготувати його самостійно. Для домашнього майонезу візьміть жовток, гірчицю, трохи солі та цукру. Усе збийте міксером або вручну. Додайте рослинну олію з розрахунком 200 г на 1 яйце, продовжуючи збивати. Потім влийте трохи оцту і води. Перемішайте. Густий домашній майонез готовий.
- Якщо не хочете заморочуватися над приготуванням майонезу, то можете купити його в магазині. Візьміть 2 ст. л. майонезу. До нього додайте 1 ч. л. яблучного оцту, трохи чорного меленого перцю, цедру лимона, дрібку солі, дрібку цукру або ч. л. меду. Овочі перемішайте з майонезом.
- Додайте зелень. Але трохи залиште для прикрашання готового салату. Перемішайте. Посипте жменькою гранатових зерен. Можете додати смажений арахіс: його потрібно дрібно порізати й також посипати ним салат.
Смачного!