На ранок після новорічної ночі болять голова і шлунок? Щоб впоратися з похміллям, потрібно пити багато води, виходити на прогулянки та правильно харчуватися. Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов радить приготувати його улюблений антипохмільний суп з півня. Зберігайте рецепт!
– Обожнюю готувати саме цю страву наступного ранку після застілля. Антипохмільний суп з півня – міцний, насичений, гостро-кислий і дуже класно відновлює здоровʼя, – ділиться Алекс Якутов. – За бажанням, можете додати в тарілку з супом окремо приготовлену локшину та дрібно нарізані норі. І буде нереально смачна страва!
Інгредієнти:
півень (можна замінити куркою) – 1 середній
вода – 2 л
петрушка – 3-4 гілочки
корінь пастернаку – 1 шт.
морква – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
лимон – 1 шт.
перець чилі свіжий – 1 шт.
соєвий соус – 50 мл
сіль – за смаком
перець – за смаком
Приготування страви:
1. Ретельно промийте півня. Поставте каструлю на вогонь, покладіть цілого півня та залийте водою. Після кипіння зменшіть вогонь.
2. Додайте стебла петрушки, корінь пастернаку, очищені моркву та цибулю. Перемішайте та продовжуйте варити протягом 4-6 годин.
3. Після цього витягніть мʼясо півня й покладіть на окрему тарілку. Доведіть бульйон до смаку сіллю і перцем. Додайте соєвий соус, фреш лимона та перець чилі. Проваріть ще 10 хвилин.
4. Налийте суп у глибоку тарілку. Посипте нарізаною петрушкою. Готово!