Головна Рецепти

Польський сирник – нова інтерпретація солодкого сніданку

Цей рецепт знадобиться тим, хто віддає перевагу солодким сніданкам замість солоних. Сьогодні кулінарний експерт каналу “Дім” Чаба Бакош запропонував приготувати польський сирник. У чому його особливість та як зробити його ніжним, дізнавайтеся у нашому матеріалі.

Інгредієнти:

Для тіста:

Борошно – 150-200 г
Масло вершкове – 150 г
Цукор – 150 г
Яйце – 1 шт.
Сметана – 50 г
Розпушувач
Сіль

Для начинки:

Домашній сир – 500 г
Яйця – 3 шт.
Цукор – 120 г
Родзинки – жменя
Кукурудзяний крохмаль – 60 г
Молоко – 50 мл
Ванільний цукор
Сіль

Спосіб приготування:

Змішати складники тіста. Замісити пісочне тісто і відкласти у холодильник на півгодини.
Відділити білки від жовтків. Білки збити окремо до піків.
Сир, цукор, молоко, крохмаль, ванільний цукор та яєчні жовтки збити блендером.
Родзинки залити окропом, залишити на 15 хв. Промити і просушити паперовими серветками. Додати до начинки, перемішати. Туди ж обережно ввести збиті білки.
Форму для випікання застелити пергаментом. Рівномірно розподілити тісто і сирну начинку.
Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Смачного!