Головна Рецепти

Полуничний тірамісу: рецепт італійського десерту від Чаби Бакоша

Шматочок Італії на вашій кухні замовляли? Кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” Чаба Бакош вирішив потішити нас полуничним тірамісу. Знайомтеся з рецептом і готуйте по-новому у компанії Лілії Ребрик і Костянтина Октябрського.

Інгредієнти:

Печиво савоярді – 300 г
Сир маскарпоне – 250 г
Яйця – 4 шт.
Кава – 150 мл
Цукрова пудра – 75 г
Какао – 20 г
Полуниця – 300 г
Мʼята – кілька гілочок

Спосіб приготування:

Зварити міцну каву. Охолодити її.
Відділити жовтки від білків. Окремо збити міксером жовтки та білки, додаючи цукрову пудру. Змішати білки і жовтки з сиром маскарпоне.
Нарізати слайсами полуницю.
У десертницю або широкий бокал викласти кілька ложок крему. Зробити шар з полуниці. Савоярді вмочити в каву і викласти на крем з полуницею. Далі знову кілька ложок крему. Прикрасити полуницею, какао і гілочками мʼяти. Смачного!