Головна Культура

Попоїмо у вихідний: Борщ від Ольги Мартиновської

Для Ольги найважливіше в борщі – це бульйон. Від того, наскільки насичений, наваристий та ароматний бульйон залежить кінцевий смак борщу.

“М’ясо можна брати будь-яке, борщ варять навіть із зайця чи фазана. Мій улюблений – це з бичачих хвостів. В них багато колагену, що дає консистенцію, бульйон з них солодкуватий, насичений і такий, що аж вуста злипаються. До кісток щедро додавайте овочі, коли готуєте бульйон”, – каже вона.

Інгредієнти на бульйон (на 3 л):

– яловичий хвіст – 1,5-2 кг
– стебло селери – 200 гр
– солодкий червоний перець – 50 гр
– часник – 1-2 зубчика
– картопля очищена – 300 гр
– капуста – 250 гр
– оцет або лимонний сік – 2 ст. л.
– цукор – 1 ч. л.
– сіль та перець
– духмяний мелений перець
– квасоля – за бажанням
– зелень петрушки та кропу

Спосіб приготування:

Покладіть хвіст в холодну воду, збирайте пінку. Через годину повільного кипіння додайте овочі і варіть на мінімальному вогні ще 2 години (без агресивного кипіння). Залиште трохи постояти, потім пропустіть через сито. Мясо відділіть від кісток і покладіть окремо – додасте його перед подачею прямо в тарілку.

Для борщу намагайтеся нарізати буряк, моркву, цибулю та капусту тоненькою соломкою і одного розміру. Наріжте ножем, а не тріть на терку. Буряк тушкуйте 15-20 хвилин одразу з томатами – їхня кислота збереже колір буряку. Картоплю відваріть окремо і кладіть перед подачею – так вона не буде червоного кольору. Часник додавайте в самому кінці і одразу вимикайте вогонь. Цукор чи мед за бажанням і якщо томати раптом були кислі.

Фото: https://www.instagram.com/olga_martynovska/