Ніжна сирна запіканка на сніданок – звучить, наче мрія! Приготувати її зовсім не складно – запевняє постійний кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош.
Кулінар розкриє секрет правильного приготування цієї страви і нею насолоджуватиметься уся ваша сім`я.
Для приготування запіканки за рецептом Чаби Бакоша вам знадобляться:
Домашній сир – 500 г
Яйця – 4 шт.
Сметана – 100 г
Цукор – 3-4 ст.л.
Цукор ванільний – 1 уп.
Журавлина сушена – жменя
Родзинки – жменя
Курага – хменя
Масло вершкове – 30 г
Борошно
Сіль
Полуничний джем
Сир перебити блендером до кремоподібного стану. Відділити жовтки від білків. Жовтки змішати з сиром, додати половину цукру, ванільний цукор, дрібку солі і сметану.
В окремій ємності збити до пік яєчний білок із цукром і сіллю.
Сухофрукти промити. Прибрати зайву вологу за допомогою паперових рушників, подрібнити і ввести у сирну массу. Збитий білок теж ввести у сир, за допомогою силіконової лопатки.
Форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати борошном. Викласти сирну масу і відправити у розігріту до 180 градусів духовку. Готувати страву протягом 30-35 хвилин.
Дати запіканці 10-15 хвилин “відпочити”.
Подавати сирну запіканку з полуничним джемом. Смачного!