Головна Рецепти

Поїсти, як Ярослав Мудрий: Євген Клопотенко розробив меню зі стравами 14-18 століть

Шеф-повар Євген Клопотенко розробив нове меню “Київська Русь” для свого ресторану “Сто років тому вперед”. До меню увійшли страви 14-18 століть.

Про це Євген повідомив у facebook.

“Останні 4 місяці я досліджую наш звʼязок через їжу з часами Київської Русі. Мало хто знає, але заклад 100 років тому вперед стоїть на місці, де раніше був палац Ярослава Мудрого. Мабуть, було б справедливо, дізнатись, що насправді він їв. Проте дізнатись це з офіційних записів.

Тому спочатку треба пройти всі століття назад, щоб це зрозуміти і я почав цей шлях разом з вами.

Отож, в новому меню ви можете скуштувати страви періодів з 18-го століття до 14-го, а саме страви з:

Києво-Печерської Лаври,

Києво-Могилянської академії,

Острозької академії,

Спасько-Преображенського собору в Чернігові.

Окрім того, ви можете побачити архіви, переписи, давні тексти. Все для того, щоб народилась реконструкція смаків того часу — сет-меню «Київська Русь» у «100 років тому вперед». І це лише початок.

Його смак оціните самі, а чому так важливо відродити історичну тяглість до часів Київської Русі, я розповів у великій колонці.
Цьом.
💋”