Глядачі СТБ побачили прем’єру нового сезону ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Щосуботи найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готуватиме нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Першою в гості до Ектора завітала його колега за суддівством – Ольга Мартиновська!
Щосуботи запрошені гості приноситимуть Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надаватиме два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Ольга Мартиновська запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … кабачка!
Перша страва, яку приготував Ектор Хіменес-Браво – Хешбраун з кабачків та солоні сирники.
Інгредієнти:
Хешбраун з кабачка:
Кабачок – 1 шт.
Борошно нутове – 140 грамів.
Розпушувач – 3 грами.
Зіра – 1 грам.
Перець чорний – 2 грами.
Зелень.
Солоні сирники:
Сир кисломолочний – 350 грамів.
Борошно пшеничне – 35 грамів.
Манна крупа – 60 грамів.
Яйце – 1 шт.
Пряна зелень – 3 гілочки.
Пармезан – 30 грамів.
Спосіб приготування:
Кабачок натираємо та солимо, за 10 хвилин віджимаємо його, щоб видалити зайву рідину. Перемішуємо з подрібненою зеленню, нутовим борошном, зірою та розпушувачем. Смажимо на оливковій олії до рум’яної скоринки.
Готуємо солоні сирники. Сир перетираємо через сито, додаємо яйце, манку, сіль та кінзу. Формуємо кульки з сиру, паніруємо у тертому пармезані та обсмажуємо до готовності.
Друга страва, яку готували на кухні проєкту – Філе сома з битими кабачками.
Інгредієнти:
Філе сома:
Філе сома – 1 шт.
Порей – 40 грамів.
Естрагон – 10 грамів.
Цедра – 25 грамів.
Олія соняшникова – 35 мл.
Сіль, перець.
Биті кабачки:
Кабачок – 1 шт.
Часник – 6 зубчиків.
Перець чилі – 1 шт.
Оцет рисовий – 25 мл.
Олія кунжутна – 40 мл.
Пармезан – 30 грамів.
Цукор.
Сіль, кунжут.
Спосіб приготування:
Готуємо маринад для битих кабачків. Потрібно подрібнити часник та перець чилі, додати оцет, кунжутну олію, соєвий соус, цукор, сіль та кунжут. Розрізаємо кабачок вздовж, відбиваємо пласкою стороною ножа, ложкою видаляємо серцевину, нарізаємо скибками шириною 0,5 см, добре перемішуємо кабачки з маринадом, лишаємо маринуватися 10 хвилин.
Готуємо сома. Цибулю порей та естрагон потрібно мілко подрібнити, додати лимонну цедру, сіль, перець та олію. Цією сумішшю натерти рибу та залишити її на 15 хвилин. Потім приготувати у мультипечі як у су-від, або іншим способом.