Головна TV

Пиріг із сала та житнього хліба від Алекса Якутова

Закуска, яка підкорить з першого укусу.

У другому випуску реаліті «На ножах» Шеф Алекс Якутов візьметься за перезапуск ресторану української кухні в Білій Церкві Borshch&Varenyky. Новий інтер’єр, нове меню – мала частина трансформацій, які відбулися із закладом. Чи зможе Алекс допомогти українській кухні заграти новими барвами у Білій Церкві – дізнаєтеся вже сьогодні. А щоб відчути весь смак реаліті – пропонуємо зробити пиріг із сала та житнього хліба за рецептом, який Алекс Якутов розробив спеціально для Borshch&Varenyky.

Вам знадобиться:

  • Сало – 400 г
  • Хліб житній – 1 буханець
  • Часник – за смаком
  • Кріп – 20 г
  • Петрушка – 20 г
  • Солоні огірки корнішони – 10 шт.

Приготування:

  1. Свіже сало пропустіть через м’ясорубку. Воно має бути з тонкою шкіркою, щоб консистенція вийшла однорідною, без грудочок.
  2. Візьміть часник за смаком. Хтось любить, щоб страви були гострішими, хтось – м’якшими. Очистіть зубчики й видавіть у сало.
  3. Кріп та петрушку помийте, просушіть і дрібно нарубайте ножем. Відправте до сала.
  4. Все добре перемішайте, щоб вийшла помазанка.
  5. Житній хліб наріжте на тонкі скибки, як коржі до пирога.
  6. Перший «корж» змастіть зверху салом. Накрийте хлібним слайсом. Його теж зверху змастіть салом. І так до останнього коржа. Зверху пиріг змащувати не потрібно.
  7. Дайте настоятися 30 хвилин, щоб хліб просочився і пом’якшав. Нарізайте та насолоджуйтесь. Смачного!

Якими рецептами Шеф ділитиметься з власниками та командами ресторанів – дивіться щосуботи о 10:00 у реаліті «На ножах» на Новому каналі.