Головна Рецепти

Рецепт десерту з сезонних фруктів: сливовий пиріг

Кулінарний експерт каналу “Дім” Чаба Бакош вважає злочином мати сезонні фрукти і нічого не приготувати з них. Наразі сезон слив у розпалі, тож саме час поласувати ароматним і смачним пирогом.

Інгредієнти:

Сливи – 8 шт.
Борошно – 250 г
Яйця – 3 шт.
Кефір – 200 мл
Цукор – 150 г
Вершкове масло – 100 г
Мигдаль – 100 г
Ванільний цукор
Розпушувач тіста
Морозиво пломбір
Цукрова пудра
Мʼята

Спосіб приготування:

Змішати борошно, розпушувач, цукор, яйця, розтоплене вершкове масло і ванільний цукор – зробити тісто. Додати мелений мигдаль і перемішати.
Форму для пирога змастити вершковим маслом, влити тісто, зверху викласти половинки слив. Випікати у духовці протягом 30-40 хвилин за температури 180 градусів.
Подавати пиріг із морозивом, посипавши цукровою пудрою і прикрасивши м’ятою. Смачного!