Головна Рецепти

Рецепт домашньої халви

Халва – це не просто смаколик, а справжній витвір кулінарного мистецтва, який люблять у всьому світі. Тому постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаба Бакош розповів, як приготувати вдома смачну та корисну халву. Дізнавайтеся усі хитрощі приготування цього десерту і повторюйте його на власній кухні.

Інгредієнти:

Соняшникове насіння – 500 г
Білий кунжут – 150 г
Цукор – 200 г
Вода – 50-100 мл

Спосіб приготування:

На окремих сухих пательнях обсмажити, помішуючи, соняшникове і кунжутне насіння.
Воду довести до кипіння, засипати цукор і, помішуючи, приготувати сироп.
Обсмажене насіння змішати у чаші для блендера і перебити до однорідності. Пересипати масу в миску, влити сироп, ретельно перемішати. Викласти у форму і відставити у холодильник на ніч. Смачного!