Ведучий проекту «Розсміши коміка по-новому» (Новий канал) поділився лайфхаками, як удосконалити улюблений фастфуд-смаколик
28 травня у світі відзначають День бургера. Коли, як не сьогодні, влаштувати собі cheat meal та поласувати соковитим фастфудом? Але пропонуємо приготувати обід чи вечерю самостійно! Це смачніше та здоровіше, аніж купити. Рецептом ідеального бургера поділився імпровізатор та ведучий шоу «Розсміши коміка по-новому», яке щосереди о 20:00 показує Новий канал, кулінар-аматор Валентин Міхієнко.
Інгредієнти:
Бургер:
Яловичі котлети
Булочки
Масло вершкове
Сир чедер
Соус:
Майонез
Кетчуп
Табаско
Огірки мариновані
Цибулевий джем:
Цибуля синя
Часник
Оливкова олія
Вершкове масло
Сіль та перець
Пластівці чилі
Ворчестер
Цукор
Оцет винний
Бренді
Спосіб приготування:
1. Готуємо цибулевий джем. Почистіть та поріжте синю цибулю. Подрібніть часник. Розігрійте сковорідку, змажте її олією та маслом, висипте туди цибулю. Посоліть, поперчіть та тушкуйте. Далі додайте часник та інші інгредієнти за списком. Готуйте, аж поки цибуля не перетвориться на джем.
2. Готуємо соус. Подрібніть мариновані огірки, висипте у глибоку миску. Додайте туди майонез, кетчуп і табаско, ретельно перемішайте.
3. Підсмажте яловичі котлети. Якщо у вас є гриль, то це ідеально. Якщо ні, то на сковорідці.
4. Розріжте булочки для бургера навпіл. Для смаку підсушіть їх на пательні чи грилі, перед тим легко змастивши маслом.
5. Збираємо бургер. Намастіть соусом дві половинки булочки, адже так смачніше. На низ покладіть котлету, далі сир, цибулевий джем. Накрийте бургер верхньою половинкою булочки. Смачного!
Особливі поради від Валіка:
1. Якщо хочете простіший джем, то посмажте цибулю з додаванням цукру, солі, перцю та бренді (смак буде не такий глибокий, але й заморочок менше).
2. Цибулю можете різати як вздовж, так і поперек. Якщо ріжете вздовж, як я, то структура цибулі буде більш хрумка.
3. Оливкову олію і масло для смаження цибулі змішайте в пропорції 1:1.
4. Коли цибуля вже схожа на джем, додайте вершкове масло. Буде круто!
5. Хоча б за 30 хвилин до приготування бургера дістаньте м’ясо з холодильника та приготуйте соус. Далі соус накрийте чимось і поставте в холодильник, він загустіє і буде смакувати краще.