Головна TV

Рецепт корисної страви: хумус зі східним салатом

У програмі “Ранок Вдома”, яка виходить щодня о 7:00 на телеканалі “Дом”, відомий кулінар Чаба Бакош розповів, як приготувати дуже смачну, красиву і корисну східну страву хумус із салатом.

Для того, щоб приготувати відому страву вдома, вам знадобляться:

Нут – 500 г

Паста тахіні – 3 ст.л.

Олія кунжутна – 50 мл

Олія гарбузова – 70 мл

Лимон – 1,5 шт.

Хліб – кілька шматків

Часник – 3 зубчика

Помідор – 1 шт.

Перець болгарський зелений – 1 шт.

Перець болгарський червоний – 1 шт.

Огірки – 3-4 шт.

Цибуля синя – 1 шт.

Лайм – 1 шт.

Перець чилі – 1 шт.

Тимʼян – кілька гілочок

Шпинат – 150 г

Олія оливкова – 20 мл

Насіння кунжуту

Зіра

Чорний перець

Паприка копчена

Мʼята

Петрушка

Нут слід завчасно замочити на 10 годин і відварити у солоній воді.

Додати тахіні, коріандр, зіру, чорний перець, часник, лимонний сік, сіль. Змішати в блендері до кремоподібного стану.

Шпинат і зубчик часнику припустити на оливковій олії. Змішати з хумусом і залишити постояти 10 хвилин — дати страві “відпочити”.

Подрібнити огірки, помідор, перець, синю цибулю, лайм, петрушку і м’яту. Заправити кунжутною і гарбузовою оліями. Посипати копченою паприкою і кунжутним насінням. Прикрасити цілими горошинами нуту.

Підсмажити хліб — зробити грінки.

Подавати хумус зі східним салатом і гарячими грінками.

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.