У програмі “Ранок Вдома”, яка виходить щодня о 7:00 на телеканалі “Дом”, відомий кулінар Чаба Бакош розповів, як приготувати дуже смачну, красиву і корисну східну страву хумус із салатом.
Для того, щоб приготувати відому страву вдома, вам знадобляться:
Нут – 500 г
Паста тахіні – 3 ст.л.
Олія кунжутна – 50 мл
Олія гарбузова – 70 мл
Лимон – 1,5 шт.
Хліб – кілька шматків
Часник – 3 зубчика
Помідор – 1 шт.
Перець болгарський зелений – 1 шт.
Перець болгарський червоний – 1 шт.
Огірки – 3-4 шт.
Цибуля синя – 1 шт.
Лайм – 1 шт.
Перець чилі – 1 шт.
Тимʼян – кілька гілочок
Шпинат – 150 г
Олія оливкова – 20 мл
Насіння кунжуту
Зіра
Чорний перець
Паприка копчена
Мʼята
Петрушка
Нут слід завчасно замочити на 10 годин і відварити у солоній воді.
Додати тахіні, коріандр, зіру, чорний перець, часник, лимонний сік, сіль. Змішати в блендері до кремоподібного стану.
Шпинат і зубчик часнику припустити на оливковій олії. Змішати з хумусом і залишити постояти 10 хвилин — дати страві “відпочити”.
Подрібнити огірки, помідор, перець, синю цибулю, лайм, петрушку і м’яту. Заправити кунжутною і гарбузовою оліями. Посипати копченою паприкою і кунжутним насінням. Прикрасити цілими горошинами нуту.
Підсмажити хліб — зробити грінки.
Подавати хумус зі східним салатом і гарячими грінками.
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.