Ачма — традиційна грузинська страва, що готується з тонкого відвареного тіста з додаванням моцарели, бринзи, фети чи сулугуні. У постійній кулінарній рубриці програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” Чаба Бакош поділився власним рецептом лінивої ачми. Зберігайте секрети приготування відомої страви та спробуйте відтворити її на власній кухні.
Інгредієнти:
Лаваш тонкий – 2 шт.
Сир сулугуні – 300 г
Сир адигейський – 300 г
Яйця – 4 шт.
Кефір – 300 мл
Молоко – 200 мл
Масло вершкове – 50 г
Кінза
Кріп
Петрушка
Сіль
Насіння кунжутне
Айран – 1 л
Спосіб приготування:
Яйця збити з сіллю, додати кефір і молоко. Консистенція збитої маси має бути схожою на омлет.
Сири натерти на великій терці, додати подрібнену зелень і сіль за смаком.
Змастити форму маслом. Викласти 2 листа лаваша, шар сиру і полити частиною омлету. Накрити лавашем і повторити шари кілька разів.
Верхній шар лаваша змастити яйцем і посипати кунжутом.
Запікати ачму в духовці за температури 180 градусів до золотавого кольору. Подавати страву з айраном. Смачного!