Постійний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом” Чаба Бакош запропонував глядачам відкрити для себе банальну вівсянку по-новому. Разом із ведучими ранкового шоу Іриною Хоменко та Костянтином Октябрським кулінар приготував вівсяну кашу на мигдальному молоці з карамелізованими фруктами, горіхами та шоколадом.
Для приготування сніданку з вівсяної каші вам знадобляться:
Мигдальне молоко – 400 мл
Вівсянка класична – 100 г
Вівсянка з великими пластівцями – 50 г
Мюслі – 100 г
Груша – 1 шт.
Яблуко – 1 шт.
Шоколад – 0,5 плитки
Мʼята – кілька гілочок
Кешʼю – жменя
Мигдаль – жменя
Сіль
Коричневий цукор
Відварити вівсяну крупу і мюслі на мигдальному молоці, посолити за смаком. Вівсяні пластівці більшого розміру обсмажити на сухій пательні до приємного золотавого кольору. Додати до гарячих пластівців мед — карамелізувати.
На окремій сухій пательні підсмажити кеш’ю та мигдаль, посолити. Присипати горіхи тростинним цукром — карамелізувати.
Грушу і яблуко нарізати кубиками, викласти на розігріту пательню. Посипати тростинним цукром і, помішуючи довести до карамелізації.
Вівсяну основу викласти у глибоку миску, додати всі інші складники страви. Покласти також мед або шоколад. Прикрасити листочками м’яти. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.