Головна TV

Рецепт мега корисного і поживного сніданку: вівсянка з карамелізованими фруктами

Постійний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом” Чаба Бакош запропонував глядачам відкрити для себе банальну вівсянку по-новому. Разом із ведучими ранкового шоу Іриною Хоменко та Костянтином Октябрським кулінар приготував вівсяну кашу на мигдальному молоці з карамелізованими фруктами, горіхами та шоколадом.

Для приготування сніданку з вівсяної каші вам знадобляться:

Мигдальне молоко – 400 мл

Вівсянка класична – 100 г

Вівсянка з великими пластівцями – 50 г

Мюслі – 100 г

Груша – 1 шт.

Яблуко – 1 шт.

Шоколад – 0,5 плитки

Мʼята – кілька гілочок

Кешʼю – жменя

Мигдаль – жменя

Сіль

Коричневий цукор

Відварити вівсяну крупу і мюслі на мигдальному молоці, посолити за смаком. Вівсяні пластівці більшого розміру обсмажити на сухій пательні до приємного золотавого кольору. Додати до гарячих пластівців мед — карамелізувати.

На окремій сухій пательні підсмажити кеш’ю та мигдаль, посолити. Присипати горіхи тростинним цукром — карамелізувати.

Грушу і яблуко нарізати кубиками, викласти на розігріту пательню. Посипати тростинним цукром і, помішуючи довести до карамелізації.

Вівсяну основу викласти у глибоку миску, додати всі інші складники страви. Покласти також мед або шоколад. Прикрасити листочками м’яти. Смачного!

 Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.