Є така приказка: «чоботар без чобіт». Однак це не про ведучого реаліті Нового каналу «На ножах» Алекса Якутова! Він не уявляє свого життя без кулінарії. 19 вересня Шеф відзначає день народження! Зазвичай іменинники отримують подарунки, однак Алекс Якутов вирішив сам поділитися рецептом, за яким обожнює готувати вдома.
– Найулюбленіша страва, якою я можу снідати, обідати й вечеряти, – це борщ. Адже він щоразу вдається по-різному! І що довше стоїть у холодильнику, то виразніший смак має. Коли готую його вдома, то їм днів зо три. Дружина Аля не така любителька цієї страви, як я, – зазначає Алекс Якутов. – Найбільше мені подобається пісний борщ. Дуже складно приготувати цю страву без м’яса, щоб вона вийшла такою ж смачною й насиченою. Та спробуйте зробити за моїм рецептом!
Ви точно оціните смак і аромат овочевого борщу. Якщо ж хочете чогось м’ясного, то наріжте до нього сала. Або ж посмажте курку, рибу, телятину чи буженину та їжте вприкуску. На ваш вибір.
Інгредієнти:
селера – 1 шт.
морква – 2 шт.
цибуля – 2 шт.
олія соняшникова – 3 ст. л.
олія оливкова – 3 ст. л.
часник – 2 зубчики
буряк – 2 шт.
болгарський перець – 1 шт.
помідори – 1 кг
цедра лимона – з 1 шт.
томати чері – 300 г
картопля – 2 шт.
зелень – 20 г
сіль – 1 ч. л.
цукор – 1 ч. л.
Приготування страви:
1. Поріжте смужками одну моркву, одну цибулину та 1/4 кореня селери. Обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
2. Після цього покладіть обсмажені овочі у воду. Варіть овочевий бульйон 1,5-2 години на маленькому вогні.
3. Налийте в сотейник соняшникову та оливкову олії. Наріжте соломкою часник та другу цибулину.
4. Поріжте соломкою другу моркву, буряки та решту кореня селери. Додайте цукор і сіль. Обсмажте на маленькому вогні, але не до повної готовності.
5. Наріжте соломкою болгарський перець. Додайте в сотейник.
6. Помідори зблендеруйте, пропустіть через сито та покладіть у сотейник. Додайте цедру лимона.
7. В овочевому бульйоні зваріть картоплю, порізану смужками. Додайте засмажку до бульйону. Посоліть і поперчіть за смаком.
8. Томати чері викладіть на деко та збризніть оливковою олією. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
9. Поріжте у глибоку тарілку зелень та викладіть чері. Налийте овочевий борщ.