Гарбуз – це справжній український суперфуд. А тому в осінньо-зимовий період слід неодмінно звернути на нього увагу. Допоможуть у цьому рецепти кулінарного експерта каналу “Дім” Чаби Бакоша.
Він приготував пиріг із печеним гарбузом, імбиром і корицею. Дивіться рецепт і смакуйте гарбуз по-новому.
Інгредієнти:
Гарбуз – 1 шт.
Тісто листкове – 500 г
Крем-сир – 150 г
Імбир свіжий – 100 г
Масло вершкове – 50 г
Яйце – 1 шт.
Олія оливкова
Імбир сухий
Палички кориці
Кориця мелена
Тростинний цукор
Цукрова пудра
Чебрець
Сіль
Гарбузове насіння
Спосіб приготування:
Гарбуз почистити і нарізати. Викласти на деко, застелене пергаментом, скропити олією, посолити, посипати цукром і додати приправи. Запікати у духовці до золотавого кольору.
Перекласти запечений гарбуз у блендер і збити разом із крем-сиром.
Розкачати тісто, викласти його у форму. Зверху розподілити начинку. Зробити сітку з другої частини розкачаного тіста.
Змастити пиріг збитим яйцем і відправити у розігріту духовку. Випікати до готовності.
Підсмажити гарбузове насіння, охолодити та збити у блендері. Змішати з цукровою пудрою. Цією сумішшю посипати готовий пиріг. Смачного!