Головна Рецепти

Рецепт сирної запіканки від Антоніни Хижняк

Для багатьох сирна запіканка асоціюється з дитинством, коли мама чи бабуся готували її на сніданок. Очікуваним десертом вона була і в їдальнях дитячих садочків та літніх таборів. 20 жовтня світ відзначає Міжнародний день кухаря та кулінара. А для будь-якої дитини найкращий кухар – це, звісно, мама, адже саме вона додає у кожну страву секретний інгредієнт – любов. Антоніна Хижняк, акторка серіалу «Зв’язок» на Новому каналі, теж любить балувати сина смачненьким. Спробуйте й ви приготувати сирну запіканку за її фірмовим рецептом.

– Ми з сином обожнюємо сирну запіканку. Я маю простий рецепт, за яким вона виходить неймовірно ніжною та м’якою. А ще цей спосіб приготування досить легкий, навіть дитина впорається, – говорить Антоніна Хижняк. – Запіканка за цим рецептом завжди виручає, коли хочеться чогось смачненького.

Рецепт сирної запіканки від Антоніни Хижняк

Інгредієнти для форми 20х30 см:

– кисломолочний сир – 700 г
– яйця – 5 шт.
– цукор – 150 г
– сметана – 200 г
– кукурудзяний крохмаль – 50 г
– ванільний цукор – 10 г
– дрібка солі

Для змащування форми:

– вершкове масло – 20 г
– манна крупа – 1,5 ст. л.

Спосіб приготування:

Кисломолочний сир з високим відсотком жирності викладаємо в миску і збиваємо блендером до утворення однорідної маси.
Відділяємо жовтки від білків, додаємо до сиру жовтки, сіль, цукор, ванільний цукор та сметану. Ще раз збиваємо все це блендером до однорідної консистенції. Наприкінці додаємо крохмаль і знову перебиваємо масу блендером.
Окремо міксером збиваємо білки та поступово додаємо їх до сирної маси, вмішуючи лопаткою. Тісто має вийти, як густа сметана.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та присипаємо манкою. Сирну масу перекладаємо у форму, розрівнюємо та відправляємо в духовку.
Запікаємо приблизно 50 хвилин при температурі 180 градусів. Запіканка має добре підрум’янитись.
Виймаємо готову запіканку з духовки, чекаємо, поки охолоне, дістаємо з форми та смакуємо!